Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tippkokk Inga Paenurm valmistab koos koolikokkadega hõrgutavaid piimatoite (2015-12-15 11:50:22)


Täna toimub Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja korraldusel Tallinna Teeninduskoolis koolikokkade koolitus, mille raames otsitakse võimalusi piima ja piimatoodete kasutamiseks koolilõunate valmistamisel. Koolitusel osaleb 20 kokka üle Eesti. Koolituse eesmärgiks on jagada ideid, kuidas kasutada piimatooteid koolitoitudes nii, et need õpilastele võimalikult hästi maitseksid.

„Piim ja piimatooted on tervisliku, mitmekesise ja tasakaalustatud toiduvaliku üheks osaks ning väärtuslikuks tooraineks erinevate toitude valmistamisel. Laste toitumisharjumused saavad alguse kodust, kokad ei saa koolis imet teha, küll aga püüame koolitusel koos leida nutikaid ja maitsvaid lahendusi erinevatele piima ja piimatoodetega valmistatud roogadele,“ ütles Eesti Peakokkade Ühenduse liige Inga Paenurm.

Seekord valmistavad koolikokad kalasuppi piima ja rõõsa koorega, porgandipüreed piimaga, risotot kala ja kanalihaga, piimas hautatud sealiha röstitud juurikatega ning magustoiduks vahustatud jogurtit kamaga.

Toitude valmistamisel püütakse leida erinevaid lahendusi, samuti räägitakse läbi ja kirjeldatakse toiduvalmistamise käigus tekkivad probleemid. Koolitusel tutvustatakse ka toidu serveerimist ning antakse erinevaid toitude maitsestamise nippe. Koolitust viib läbi tunnustatud peakokk Inga Paenurm koos Tallinna Teeninduskooli kokkadega.

Tegemist on juba teise sarnase koolitusega, eelmine koolikokkade koolitus toimus 9. detsembril. Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda alustas tänavu aastatel 2015-2017 läbiviidava piimaprogrammi elluviimisega, mis on eelkõige suunatud noortele. Piimaprogrammi eesmärk on piima ja piimatoodete maine parandamine, tarbimise sageduse ning koguse suurendamine Eestis. Programmi raames korraldatakse mitmeid avalikkusele suunatud üritusi, nagu osalemine toidumessidel ja avatud uste päevi piimafarmides, koolitusi ning valmistatakse trükiseid noortele. Koolikokkade piimateemalisi koolitusi on kavas korraldada kaks korda aastas – kevadel ja sügisel. Piimaprogrammi läbiviimist rahastavad Euroopa Komisjon, Maaeluministeerium ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda.

Allikas: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja 15.12.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.