Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluminister alustas visiiti Hiina Rahvavabariiki (2015-12-07 10:18:43)


Maaeluminister Urmas Kruuse on 7.-8. detsembrini ametlikul visiidil Hiina Rahvavabariigis, kus kohtub Hiina järelevalveasutuse (AQSIQ) aseministri ning asepõllumajandusministriga. Visiit on oluline etapp täiendavate ekspordivõimaluste avamiseks Eesti põllumajandussaadustele Hiina turul.

Maaeluminister Urmas Kruuse sõnul on visiidi peamine eesmärk luua eeltingimused Hiina turu järk-järguliseks avamiseks Eesti toidutootjatele, luua püsivaid koostöösidemeid ja tutvustada Eesti kui puhtast loodusest pärineva kõrgekvaliteedilise toidu riiki. Eesti ettevõtted soovivad Hiina turule viia eelkõige piima-, liha- ja kalatooteid ning teravilja, aga ka lastetoite ja jooke.

„Eesti toidukauba Hiina jõudmise eeltingimuseks on see, et Hiina tunnustab meie toiduohutuse järelevalvesüsteemi. Seejärel on Hiina turul oma koha leidmisel kandev roll juba ettevõtjatel,“ ütles maaeluminister Urmas Kruuse. „Loodame saada visiidi käigus kinnitust, et Hiina järelevalveasutus on kohapeal läbiviidud inspekteerimiste tulemusel valmis Eesti järelevalvesüsteemi tunnustama. Ühtlasi soovime leida võimalusi senisest kiiremaks infovahetuseks Hiina ja Eesti toidukontrolliasutuste vahel, et reageerida operatiivselt võimalikele takistustele Hiina turule pääsemiseks vajalikus tunnustamise protsessis.“

Täna, 7. detsembril kohtub minister Kruuse Pekingis Hiina Rahvavabariigi Kvaliteedi Järelevalve, Kontrolli ja Karantiini Peavalitsuse AQSIQ aseminister Mei Kebaoga, et allkirjastada vastastikuse mõistmise memorandum.

Homme, 8. detsembril kohtub minister Kruuse Hiina Põllumajandusministeeriumis Hiina aseminister Qu Dongyuga. Kohtumisel arutatakse edasisi koostöövõimalusi põllumajandussaaduste kaubanduse, toidukontrolli ning toiduainetööstusega seotud rakendusteaduste valdkonnas.

Lisaks külastatakse Pekingi Põllumajandusülikooli, Hiina Põllumajandusakadeemiat ning Globaalset toiduohutuse teadusuuringute arendus- ja treeningkeskust MARS Inc.

Ministrit saadavad visiidil Maaeluministeeriumi kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsler Olavi Petron, välissuhete osakonna juhataja Ruve Šank, Veterinaar- ja Toiduameti peadirektori asetäitja Olev Kalda, Eesti Maaülikooli rektor Mait Klaassen, Eesti Taimekasvatuse Instituudi direktor Mati Koppel ja Eesti suursaadik Hiinas Toomas Lukk. Samuti saadab ministrit äridelegatsioon, kuhu kuuluvad Eesti piimatööstuste, kalakäitlemisühistute ja teraviljakasvatajate esindajad.

Allikas: Maaeluministeeriumi 07.12.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.