Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kruuse: Olulised investeeringud kalandusse peavad saama 2020. aastaks tehtud (2015-11-28 11:00:10)


Kalandussektor peab kasutama Euroopa Liidu ja riigi toetusi aastatel 2014-2020 konkurentsivõime tõstmiseks, ütles maaeluminister Urmas Kruuse täna hommikul Tallinnas toimuval rahvusvahelisel kalanduskonverentsil "Kalandussektori elujõulisus toetustega ja ilma<http://www.agri.ee/et/v-rahvusvaheline-kalanduskonverents-kalandussektori-elujoulisus-toetustega-ja-ilma#kava>".

"Kokku investeeritakse perioodil 2014-2020 Eesti kalandusse ja rannapiirkondade arengusse 129,6 miljonit eurot," ütles maaeluminister Urmas Kruuse. "Kuivõrd pärast 2020. aastat võivad toetused hakata vähenema, siis peame lähiaastatel tegema ära olulisemad meie konkurentsivõimet tõstvad investeeringud ja keskenduma kalanduse pikaajaliste probleemide lahendamisele - ühistegevusele ja toodangule suurema lisandväärtuse andmisele."

Kõige suuremat tähelepanu pööratakse Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi 2014-2020 Eesti rakenduskavas investeeringutele töötlemisse ja turustamisse - kokku 32,5 miljonit eurot. Samuti plaanitakse 27,7 miljonit eurot rannapiirkondade arenguks, 26,2 miljonit eurot kalapüügivahenditega ja keskkonnahoiuga seotud investeeringuteks ning 17,8 miljoni eurot vesiviljeluse arendamiseks.

EMKF 2014-2020 on programm, mis hakkab pakkuma rahalisi vahendeid Euroopa Liidu ühise kalanduspoliitika rakendamiseks. Perioodil 2014-2020 on fondi Eesti rakenduskava eeldatavaks mahuks 129,6 miljonit eurot, millest 100,9 miljonit eurot tuleb EMKF vahenditest ja 28,6 miljonit eurot Eesti riigieelarvest.

Täna Tallinnas toimunud rahvusvaheline kalanduskonverents "Kalandussektori elujõulisus toetustega ja ilma" keskendus kalandussektori võimalustele vähenevate toetuste tingimustes pärast 2020. aastat.

Konverentsi ettekanded leiab http://www.agri.ee/et/v-rahvusvaheline-kalanduskonverents-kalandussektori-elujoulisus-toetustega-ja-ilma#kava

Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.