Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Selgusid 2016. aasta kalapüügimahud Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel (2015-11-23 14:33:43)


Eesti ja Venemaa leppisid kokku Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järve erinevate kalaliikide püügivõimalused järgmiseks aastaks. Vastavalt teadlaste soovitusele saavad kutselised kalurid 2016. aastal neist järvedest püüda kokku 7022 tonni kala, millest Eesti osa on 3111 tonni.


Eesti kalurid saavad piirijärvedest järgmisel aastal olulisematest kalaliikidest püüda ahvenat 1000, koha 725, latikat 725, haugi 115, särge 300 ja rääbist 15 tonni. Käesoleva aastaga võrreldes saavad kalurid rohkem püüda ahvenat, koha, latikat ja särge. Rääbise püügivõimalus jääb samaks. Vähenevad haugi püügivõimalused.


"Püügivõimaluste otsustamisel võeti aluseks mõlema riigi kalateadlaste soovitused. Teadlased hindasid järvede koha-, ahvena-, latika- ja haugivaru suhteliselt heaks, ent tindi- ja siiavarude kaitsmiseks tuleb piirata nende püüki. Koha kaitseks keelati järgmise aasta esimesel poolaastal, nagu ka eelnevatel aastatel, järvedel püük põhjanooda ehk mutnikuga ja pöörinoodaga. Selle peenesilmalise püügivahendi kasutamisel satuvad sel talvel saakidesse tugeva, 2012. aasta põlvkonna veel alamõõdulised kohad," selgitas Eesti delegatsiooni juht, Keskkonnaministeeriumi asekantsler Marku Lamp.


Tindi- ja siiavarud, aga ka rääbisevaru on madalseisus, mis on suures osas tingitud röövkalade suurest arvukusest järvedes, aga ka ebasoodsatest ilmastikuoludest, mis eriti siia osas ei soodusta nende kudemise õnnestumist. Kui tindi ja siiapüük on sihtliigina keelatud, siis rääbisepüüki lubatakse järgmisel aastal 20. juunist 31. juulini ning siis võivad Eesti kalurid püüda 15 tonni rääbist.


Lisaks kalapüügimahtude kokkuleppimisele arutati ka järelevalve töö ühist korraldust ja teadusprogrammide teemadel.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 23.11.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.