Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pakendiarvestus eile, täna ja tulevikusuunad (2015-11-19 10:21:20)

2014. aastal jõustus pakendiettevõtjatel pakendiarvestuse auditeerimise kohustus. Teeme mõned kokkuvõtted.

2015. aasta seisuga on auditeeritud 1700 ettevõtet 3300-st. Võrreldes 2013. aastaga deklareeriti 2014. aastal pakendikogust ca 10% rohkem. Meie kogemus näitab, et peamine deklareeritud ja reaalsete pakendikoguste vahe tekib eelkõige veopakendi vähemdeklareerimisest, mida ei ole arvetel piisavalt täpselt kirjeldatud või puudub see info arvetel üldse.

Meie ettevõtte klientide ehk pakendiettevõtjate auditeerimise keskmiseks hinnaks kujunes 900 eurot. Ja samas ühe pakendiettevõtja keskmine 2014. aasta eest makstav teenustasu TKO-dele pakendi kokkukogumise ja ümbertöötlemise eest oli 400 eurot. Need makstavad summad on ilmselgelt ebamõistlikus proportsioonis ning on tõstnud pakendiettevõtete halduskulusid.

Et olukorda parendada, siis ekspertidena oleme andnud oma panuse, eesmärgiga luua praegusest paremad ja mõistlikumad lahendused. Oleme pidevalt teemapõhistes aruteludes ning koostöös Kaubandus- ja Tööstuskojaga, Audiitorkoguga ja Riigikogu Keskkonnakomisjoniga, pakkudes paremini toimivaid kindlustandvaid lahendusi ja teinud sellekohaseid ettepanekuid.

Konsulteerides pakendiauditi osas audiitoreid ja pakendiettevõtteid, oleme lähtunud eelkõige printsiibist, et aruandlus tuleb luua võimalikult kvaliteetne ja mõistlike ressurssidega, mis looks samaaegselt ka avalikku hüve.

Allikas: A -Tolliagentuur OÜ uudiskiri


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.