Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti kalandus sai Euroopa Kalandusfondi toel uued õppelaborid (2015-11-11 13:01:43)


Täna algusega kell 15 tutvustatakse TTÜ Eesti Mereakadeemia peahoones kolme äsja valminud kalanduse õppelaborit, mis võimaldavad edaspidi praktilisemat õpet ja koostöövõimalusi kalandusettevõtetega. Uued laborid on valminud Euroopa kalandusfondi toel.

"Kalandus on Eestis pikaaegsete traditsioonidega ja ekspordile suunatud majandusharu. Uued laborid on olulised nii uute tegijate koolitamiseks kui täiendõppeks," ütles maaeluminister Urmas Kruuse. "Kalandus läheb kogu maailmas järjest teadusmahukamaks, mistõttu on innovatsioon kalandusfondi toetuste puhul selge prioriteet."

Avamisel tutvustatakse kolme uut laborit: kalapüüniste, kalakvaliteedi ja kalakäitlemise laborit, ning arutletakse kalanduse tuleviku teemal, kalavarude säästlikust kasutamisest ja kalandusalase tegevuse koordineerimisest. Peale laboritega tutvumist näidatakse huvilistele ka Mereakadeemia kaasaegses simulaatorikeskuses asuvat kalapüügisimulaatorit, mis võimaldab Mereakadeemial nüüdsest koolitada kalapüügilaevadele laevajuhte ning püügimeistreid.
TTÜ Eesti Mereakadeemia direktori Roomet Leigeri sõnul on tehtud väga suur samm edasi kogu Eesti kalandussektori arendamisel. "Oleme väga palju panustanud erinevate õppelaborite ehitamisele ning simulaatorikeskuse arendamisele, kus on nüüdsest olemas ka kalapüügifunktsioon. Äsja valmis saanud kalanduse suunalised laborid võimaldavad meil kalanduse suunalist õpet teha veelgi praktilisemaks," sõnas Leiger. "Uued laborid on eelkõige mõeldud kasutamiseks kalanduse tehnoloogiate majandamise ja juhtimise eriala tudengitele, ent kindlasti ootame ka kalandusettevõtteid meie laboreid kasutama, näiteks töötajate täiendõppeks või uute toodete/tehnoloogiate arendamiseks."

Kalapüüniste ja kalakäitlemise laborite ehitust toetati Euroopa Kalandusfondi meetme 3.1 tegevuse "Muud ühistegevused" raames toetussummaga ligi 450 000 eurot.

Kalapüüniste ja -käitlemise laborite avamine toimub täna, 11. novembril kell 15.00 TTÜ Eesti Mereakadeemia peahoones (Kopli 101, Tallinn), avamisel osalevad maaeluminister Urmas Kruuse ning kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsler Olavi Petron.

Allikas: Maaeluministeeriumi 11.11.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.