Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PPA saab uue multifunktsionaalse laeva (2015-11-09 14:23:58)


Siseministeerium kuulutab lähiajal välja riigihanke, millega soetatakse kaasaegse ja mitmekülgse tehnikaga varustatud laev. Hangitav multifunktsionaalne laev parandab oluliselt Politsei- ja Piirivalveameti seirevõimet, reostustõrje võimekust, reageerimiskiirust ja ka reageerimisulatust.

PPA valmisoleku ja reageerimise büroo juhi Marti Magnuse sõnul hakatakse laeva kasutama eelkõige merereostuse seireks ja tõrjeks. "Uus laev saab olema varustatud kaasaegse tehnikaga, see on väljavahetatavast laevast PVL-202 kiirem, samuti funktsionaalsem ning merekindlam," rääkis Magnus.

Uue laeva reostuse korjeulatus on 0,6 km²/24 h. Samuti peab uuel laeval olema võimekus võtta peale kuni 100 hädasolijat, transportida ühte täislastis merekonteinerit ning tema kiiruseks on planeeritud ca 25 sõlme. Näiteks on praeguse reostustõrjelaeva PVL-202 ehk Kati kiirus 13 sõlme.

"PPA on tegelenud vajaduste läbi mõtlemisega ja laeva tehnilise kirjelduse kokku panemisega juba aasta. Tänaseks oleme kokku saanud põhjaliku tehnilise kirjelduse ja oleme valmis hankima just sellist laeva, mis Eesti oludes inimelude ning keskkonna kaitsmiseks kõige paremini sobib. Meie jaoks oli tähtis, et hangitav laev oleks multifunktsionaalne ehk valmis reageerima mitmesugustele sündmustele, oleks kaasaegne ja hästi varustatud," rääkis Magnus.

Uus laev ostetakse Euroopa ühtekuuluvusfondi toetusel ja see vahetab välja vananenud reostustõrjelaeva "Kati". Hankelepingu eeldatav kogumaksumus on 13,5 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Laev peab olema üle antud kahe aasta jooksul lepingu sõlmimisest alates.

Fakte hanke tehnilisest kirjeldusest:

• Minimaalne eluiga vähemalt 30 aastat.

• Kogupikkus 38 - 46 m

• Laius 7-10 m

• Maksimaalne süvis täislastis 2,6 m

• Meeskond 10 inimest, võimalus majutada kokku 18 inimest

• Ökonoomsel kiirusel peab laev olema suuteline läbima ühe tankimisega vähemalt 2500 meremiili.

Hanke viib läbi siseministeerium.

Allikas: PPA 09.11.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.