Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Rahvusvahelisel konverentsil on fookuses säästev tootmine ja tarbimine (2015-11-04 09:23:51)


Keskkonnaministeerium koostöös Riigikantseleiga korraldab täna Tallinnas konverentsi "Uued säästva arengu eesmärgid - võti peitub tarkades valikutes", kus tutvustatakse ÜRO peaassambleel kokku lepitud 17 uut ülemaailmset säästva arengu eesmärki, keskendudes säästvale tarbimisele ja tootmisele.

Septembri lõpus New Yorgi tippkohtumisel kokku lepitud uued eesmärgid saavad suunanäitajaks aastani 2030 ning iga riik annab suurde pilti oma panuse enda jaoks kõige olulisematele teemadele keskendudes.

"Eesti pooldab kestliku arengu eesmärkide saavutamiseks sobilike meetmetena infotehnoloogilisi investeeringuid, keskkonna- ja ressursisäästlike lahenduste kasutamist, keskkonnahoidlike riigihangete soodustamist ning keskkonnakahjulike subsiidiumide vähendamist," rääkis keskkonnaminister Marko Pomerants, kes ütleb konverentsil koos välisminister Marina Kaljurannaga tervitussõnad.

Videosilla vahendusel saadab eestlastele innustust eesmärkide täitmiseks Iirimaa suursaadik ÜRO juures David Donoghue, kes oli üks võtmetegelasi uute säästva arengu eesmärkide kokku leppimiseks peetud valitsuste vahelistel pingelistel läbirääkimistel.

Arenenud riikide suurimatest väljakutsetest säästva tarbimise ja tootmise eesmärkide saavutamisel räägib Norra sõltumatu uurija, nõustaja ja konsultant Gustav Strandenaes, kes osales samuti uute eesmärkide väljatöötamises.

Soome Keskkonnaministeeriumi säästva arengu komisjoni asekantsler Marja Innanen tutvustab Soome säästva arengu ühiskondliku lepet ja räägib erasektori kaasamisest 2030 eesmärkide elluviimisesse.

Säästva tarbimise ja tootmise väljakutseid ning võimalusi Eestis tutvustavad riigiasutused ja Eesti ettevõtjad, kes on uuendustest ja tootmise ümberkorraldustest juba praktilist kasu saanud. Arutluse all on ressursitõhusus, ringmajandus, innovatsioon ettevõtluses, tootmis- ja tarbimismustrite muutumine ning keskkonnahoidlikud hanked - teemad, mis mõjutavad kas otse või kaudselt kõigi inimeste igapäevast elu.

"Inimestena oleme iga päev millegi tarbijad. Tarbija saab toodet või teenust ostes tootjat mõjutada, eelistades näiteks seda, mis on toodetud taastuvenergia toel, kus on kasutatud taas- ja korduskasutatud materjale, pööratud tähelepanu võimalikult väikesele veekulule või jäätme- ja heitehulgale. Vähem tähtis pole ka see, et energia- ja materjalitõhusam tootmine ning madalad jäätme- ja heitekulud on rahaline kokkuhoid tootjale," tõstis esile Eesti säästva arengu komisjoni esimees Kaja Peterson.

Konverents toimub Tallinnas, Liivalaia 33 hotellis Radisson Blu Hotell Olümpia algusega kell 10. Täpse päevakavaga saab tutvuda siin. Konverentsist teeb otseülekande DelfiTV.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 04.11.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.