Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2015-11-02 16:12:17)


Nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 178 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 3 avaliku korra rasket rikkumist ja 85 varavastast kuritegu, millest röövimisi oli 4 ja vargusi 59 (eluruumidest 9 ja sõidukitest 4). Sõidukivargusi ja omavolilisi kasutamisi oli 2. Registreeriti 9 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 11 inimest. Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati 58 ja narkojoobes sõidukijuhte 2. Väärtegusid registreeriti 540.

Piiril väljastati 3 sisenemiskeeldu, Eestist saadeti välja 7 inimest, Schengeni viisaeeskirja rikkumisi oli 2, riigipiiri ebaseaduslikke ületamisi 6 ja salakaubavedamise juhtumeid 1.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Röövimised

31. oktoobril teatati, et Põhja-Tallinnas Sepa tänaval rööviti 60-aastaselt mehelt mobiiltelefon. Kahju on 50 eurot.

31. oktoobril teatati, et Kesklinnas Pärnu maanteel rööviti 50-aastaselt mehelt käekell, jope ja pintsak. Kahju on 4200 eurot.

Kehalised väärkohtlemised

31. oktoobril teatati, et Lasnamäel Läänemere teel asuvas poes lõi 35-aastane mees 22-aastast meest. Kahtlustatav peeti kinni.

31. oktoobril teatati, et Lasnamäel Majaka tänaval asuvas majas löödi 34-aastast meest.

31. oktoobril teatati, et Lasnamäel Läänemere teel asuvas majas löödi 42-aastast meest.

1. novembril teatati, et Mustamäel E. Vilde teel asuva maja korteris lõi 46-aastane mees 54-aastast naist. Kahtlustatav peeti kinni.

1. novembril teatati, et Kesklinnas Vana-Viru tänaval asuvas baaris lõi 19-aastane naine 31-aastast naist. Kahtlustatav peeti kinni.

1. novembril teatati, et Lasnamäel Vikerlase tänaval löödi 41-aastast meest.

1. novembril teatati, et Lasnamäel Mahtra tänaval asuva maja korteris lõi 25-aastane mees 25-aastast naist. Kahtlustatav peeti kinni.

1. novembril teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval asuvas poes löödi 20-aastast meest.

Vargused

30. oktoobril teatati, et Kesklinnas Sadama tänaval asuvast majast varastati kohver, milles olid isiklikud asjad ja sülearvuti Asus. Kahju on 1100 eurot.

30. oktoobril teatati, et Nõmmel Lootuse puiesteel asuvast kõrvalhoonest varastati kaks akutrelli, lööktrell ja muid tööriistu. Kahju on 2000 eurot.

31. oktoobril teatati, et Pirital Merivälja teel asuvast majast varastati jalgratas ja ehteid. Kahju on 2500 eurot.

1. novembril teatati, et Haaberstis Õismäe teel asuva maja korterist varastati ehteid. Kahju on 1200 eurot.

1. novembril teatati, et Mustamäel Sõpruse puiesteel asuva maja korterist varastati kaks sülearvutit, fotokaamera ja sularaha. Kahju on 1400 eurot.

1. novembril teatati, et Kristiines Keemia tänaval asuva maja keldrist varastati tööriistu. Kahju on 1700 eurot.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine

31. oktoobril teatati, et Rae vallas Peetri teel asuvas majas tekitas 55-aastane mees füüsilist valu 47-aastasele naisele.

Vargused

1. novembril teatati, et Vasalemma vallas Lennu tänaval asuva maja keldrist varastati keevitusaparaat ja generaator. Kahju on 3100 eurot.

1. novembril teatati, et Kuusalu vallas Mõisa teel asuva maja korterist varastati sularaha. Kahju on 5000 eurot.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Vargus

Politseile laekus teade, et 23. oktoobril varastati Pala vallas Pala külas pingilt kilekott, milles oli kaamera Canon koos kaamerakotiga ja toiduained. Kahju on 653 eurot.

Kehaline väärkohtlemine

Politsei sai teate, et 23. oktoobril ründas 38-aastane naine tuttavat 23-aastast naist. Kannatanu vigastused fikseeriti traumapunktis.

Tartumaa

Avaliku korra raske rikkumine

1. novembril teatati politseile, et Tartus Aleksandri tänava söögikoha ees toimub kaklus, mille käigus ründas tundmatu mees 24-aastast meest ja põhjustas talle füüsilist valu

31. oktoobril teatati politseile, et Tartus Mäe tänaval rünnati 53-aastast meest ning löödi teda püstolisarnase esemega. Kannatanu vigastused fikseeriti traumapunktis. Arvatav lööja on politseile teada.

Kehaline väärkohtlemine

30. oktoobril teatati, et Tartus Kalevi tänava korteris ründas 28-aastane mees oma 21-aastast elukaaslast ning viimase sõbrannat. Kannatanute vigastused fikseeriti traumapunktis. Mees on kahtlustatavana üle kuulatud.

Ähvardamine

30. oktoobril sai politsei teate, et Tartus Kalevi tänaval ähvardas 25-aastane mees oma ema füüsilise vägivallaga.

Vargused

31. oktoobril laekus politseile teade, et Tartus Anne tänava kortermaja eest varastati sinna pargitud sõiduauto Mitsubishi. Kahju on 800 eurot.

31. oktoobril teatati, et Tartu vallas Igavere külas varastati tee äärde pargitud sõiduauto Mazda. Kahju on 600 eurot.

30. oktoobril teatati, et Tartus Jaama tänava korteris varastati sünnipäevapeo käigus 17-aastase tüdruku käekotist mobiiltelefon Samsung. Kahju on 678 eurot.

27. oktoobril avastati, et Tartus Lääne tänava kortermaja trepikoja keldrist on varastatud lukustatud jalgratas Scott. Kahju on 500 eurot.

Valgamaa

Süütamine

1. novembril põles Valgas Riia tänaval vana hoone. Põlengu käigus keegi kannatada ei saanud. Esialgsel hinnangul võib tegu olla süütamisega.

Röövimine

30. oktoobril teatati, et Valgas tungis 26-aastane mees vägivalda kasutades kaubabussi müügiruumi, ründas seal 50-aastast meest ning varastas alkoholi. Kahju on täpsustamisel.

Vargus

Politseile laekus teade, et 27. oktoobril varastati Valgas Riia tänava korterist murutrimmer Makita. Kahju on 700 eurot.

Viljandimaa

Kehaline väärkohtlemine
1. novembril kella 23.30 ajal laekus häirekeskusele teade, et Viljandi vallas õpilaskodus lõi 16-aastane alkoholi tarvitanud noormees teisele õpilaskodu elanikule, 16-aastasele noormehele, noaga kõhu piirkonda. Kannatanu viidi raviasutusse. Politsei pidas kohapeal alkoholijoobes lööja kinni.

Võrumaa

Vargused

30. oktoobril teatati politseile, et Võru vallas Verijärve külas tungiti ukse lõhkumise teel eramusse ja varastati traktori aku, mootorsaag ja trimmer. Kahju on 430 eurot.

26. oktoobril avastati, et Antsla vallas Haabsaare külas varastati laoplatsilt üheksa liiklusmärki. Kahju on 525 eurot.

Juhtumid piiril

30. oktoobril saabus Luhamaa piiripunkti riigist väljuvale suunale sõiduauto BMW, mida juhtis 51-aastane Läti Vabariigi kodanik. Kontrollimisel selgus, et isik esitas juhtimisõiguse tõestamiseks teisele isikule väljastatud juhiload ning tema enda juhtimisõigus oli peatatud. Mees kõrvaldati juhtimiselt ning talle määrati rahatrahv. Edasi juhtis sõidukit juhtimisõigusega kaasreisija.

31. oktoobril kontrollisid Mehikoorma piirivalvurid Räpina-Aravu maantee 12. kilomeetril sõiduautot Volkswagen, mida juhtis 46-aastane mees. Kontrollimisel selgus, et sõidukil puudub kehtiv liikluskindlustuse poliis ja juhile määrati rahatrahv.

31. oktoobril saabus Koidula piiripunkti riiki sisenevale suunale veok Scania haagisega. Kontrollimisel tuvastasid piirivalvurid, et haagise VIN-kood on manipuleerimistunnustega. Haagis paigutati täiendavaks ekspertiisiks tolliplatsile. Juht koos veokiga suundus Eesti Vabariiki.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargused

30. oktoobril teatati politseile, et Rakveres Laada tänaval varastati 67-aastasele naisele kuuluv margikollektsioon ja CD plaatide kogum. Kahju on 600 eurot.

1. novembril teatati politseile, et Tapa vallas Saiakopli külas asuvast talust varastati diisel elektrigeneraator, höövelmasin, plastaken ja muid tööriistu. Kahju on selgitamisel.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

30. oktoobril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Ahtme maanteel tungiti kallale 59-aastasele naisele.

31. oktoobril teatati politseile, et Narvas Mõisa tänaval ründas 27-aastane naine 23-aastast meest. Politsei pidas naise kahtlustatavana kinni.

Asja rikkumine ja hävitamine

30. oktoobril teatati politseile, et Narvas Kerese tänaval pandi põlema sõiduauto. Kahju on 4500 eurot.

Vargused

30. oktoobril teatati politseile, et Narvas Kangelaste tänaval seisnud taksost varastati sularaha ja kingad. Kahju on 80 eurot.

30. oktoobril teatati politseile, et Narvas Laastu tänaval lõhuti suvemaja aken ja kuuri ukselukk ning varastati kaks ketassaagi, lööktrell, nurklihvija, toiduaineid ja muud vara. Kahju on 570 eurot.

30. oktoobril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Endla tänaval tungiti garaaži ja varastati motoroller ja kaks paari rulluiske. Kahju on 1010 eurot.

30. oktoobril teatati politseile, et Narvas Rahu tänaval asuvast parklast varastati aia kaitsetara ja kahel veoautol kokku neli akut. Kahju on 800 eurot.

31. oktoobril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Maleva tänaval varastati kaks sidekaablit. Kahju on 700 eurot.

31. oktoobril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Põllu tänaval murti sisse garaaži ja varastati 7 valuvelge ja diiselkütust. Kahju on 540 eurot.

31. oktoobril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Estonia puiesteel tungiti garaaži ja varastati viis komplekti talverehve. Kahju on selgitamisel.

1. novembril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Maleva tänaval asuvast hoonest varastati 110 lipsu. Kahju on 220 eurot.

1. novembril teatati politseile, et Jõhvis Keskväljaku tänaval asuvast salongist varastati sülearvuti Toshiba. Kahju on 480 eurot.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Vargus

Ajavahemikul 28.-29. oktoober murti akna kaudu sisse Paides Tallinna tänaval asuvasse kauplusesse ning varastati kassaaparaat, kolm vaipa ja padi. Kahju on 252 eurot.

Läänemaa

Kehalised väärkohtlemised

30. oktoobril kella 16 ja 17 vahel löödi Lääne-Nigula vallas Piirsalu külas 66-aastast meest ja põhjustati talle füüsilist valu.

31. oktoobril kella 22 paiku lõi 19-aastane neiu Lääne-Nigula vallas Taebla alevikus Kuuse tänaval asuvas korteris 26-aastast meest. Politsei pidas lööja teo toimepanemises kahtlustatavana kinni.

1. novembril kella 3 paiku löödi Ridala vallas Tammiku külas asuvas eramus 32-aastast naist ja põhjustati talle füüsilist valu. Teo võimalik toimepanija on politseile teada.

Pärnumaa

Vargused

Ajavahemikul 29.-30. oktoober murti Pärnus Savi tänaval sisse garaažiboksi ning varastati neli valuvelge, sportveljed koos talverehvidega, õhukompressor ja Makita järkamissaag. Lõhkumise ja vargusega tekitatud kahju on 2270 eurot.

Ajavahemikul 31. oktoober kuni 1. november varastati Tahkuranna vallas Võiste alevikus Sadama teel seisnud auto pagasiruumist kaks jahipüssi koos padrunite ja muude jahitarvikutega.

Ajavahemikul 25. oktoober kuni 1. november varastati Halinga vallas Pärnu-Jaagupi alevis Uuel tänaval asuvast kõrvalhoonest neli valuvelge koos rehvidega ja auto roolilatt. Kahju on 1100 eurot.

Välismaalase ebaseaduslik toimetamine üle Eesti Vabariigi riigipiiri ja ajutise kontrolljoone

30. oktoobril kella 14 paiku peatas politseipatrull Tahkuranna vallas Uulu külas kontrollimiseks Pärnu suunas liikunud sõiduauto Seat, milles oli neli isikut, kellel puudus seaduslik alus Eesti Vabariigis viibimiseks. Politsei pidas teo toimepanemises kahtlustatavana kinni 34-aastase mehe, kes sõiduautot juhtis. Neli Iraagi kodanikku paigutati halduskohtu loal kinnipidamiskeskusesse ning Läti Vabariigiga lepitakse kokku nende tagasisaatmine Lätti.

Raplamaa

Avaliku korra raske rikkumine

30. oktoobril kella 5.45 paiku löödi Kohila vallas Prillimäe alevikus Sõpruse tänaval 39-aastast meest, põhjustades talle füüsilist valu.

Tubakatoodete käitlemise korra rikkumine

30. oktoobril kella 17.30 paiku avastas politseipatrull auto läbivaatuse käigus Raplas Viljandi maanteel auto pagasiruumist 240 karpi mokatubakat, kokku 4752 grammi.

Vargus

Ajavahemikul mai kuni 1. november murti Kehtna vallas Kehtna alevikus Kooli tänaval sisse keldriboksi ja varastati kaheksa velge koos rehvidega. Kahju on 800 eurot.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 02.11.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.