Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kruuse kohtub Gruusia põllumajandusministriga (2015-11-02 11:56:49)

Maaeluminister Urmas Kruuse kohtub täna Gruusia põllumajandusminister Otar Daneliaga, kellega arutatakse Eesti ja Gruusia koostöövõimalusi põllumajanduse valdkonnas.

"Eesti ja Gruusia vahelises põllumajandussaaduste kaubanduses on kasutamata potentsiaali, mida loodame lähiaastatel avada ja vastastikust kaubavahetust suurendada," ütles maaeluminister Urmas Kruuse.

Gruusia oli 2014. aastal Eesti kaubanduspartnerina põllumajandussaaduste ja toidukaupade ekspordis 66. kohal (258 000 euro väärtuses) ja impordis 41. kohal (1,9 mln euro väärtuses). Tänavu jaanuarist kuni augustini on Eesti põllumajandussaadusi ja toidukaupu Gruusiasse eksporditud 741 026 euro väärtuses, millest üle poole moodustavad piim ja piimatooted (piimapulber). Piimapulbri eksport Gruusiasse algas 2014. aastal.

Gruusia on huvitatud ka Eesti reformikogemusest põllumajandussektoris. "Eestile on oluline toetada Gruusia lähenemist Euroopa Liidule ning see tähendab ka meie kogemuse vahendamist põllumajandussektori reformimise kohta," sõnas Kruuse

Viimastel aastatel on Eesti aidanud Gruusia põllumajandussektorit toiduohutusreeglite alastes projektides (2012-2013, 2014, 2015). Käimas on näiteks HACCP-meetodil põhineva toiduohutuse enesekontrolli süsteemi põhimõtete tutvustamine Gruusia väikestes juustutööstustes ning tänavu detsembrini kestab Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu projekt, mille raames koolitatakse Gruusia piimakarjakasvatajaid veiste tõuaretuse teemal. Gruusia on kuni aastani 2020 üks Eesti arengukoostöö prioriteetseid sihtriike.

Gruusia põllumajandusminister Otar Danelia on Gruusia peaministri delegatsiooniga Eestis visiidil 2. ja 3. novembril.

Allikas: Maaeluminiateeriumi 02.11.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.