Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti toidu kuul osales üle 65 000 inimese (2015-10-05 16:03:16)


Eesti toidu kuu programmi kuulunud sündmustel osales kokku üle 65 000 inimese. Toidutootjad kuulutasid septembri Eesti toidu kuuks, et kasvatada kodumaist päritolu toidu populaarsust tarbijate seas.

"Esmakordselt toimunud Eesti toidu kuu näitas, et kohalik toit on meie inimestele väga südamelähedane," ütles maaeluminister Urmas Kruuse. "Sügavam kummardus Eesti toidutootjatele septembrikuus võiks saada iga-aastaseks traditsiooniks."

Hinnanguliselt osales Eesti toidu kuu sündmustel kokku üle 65 000 inimese. Eesti toidu kuu projektijuht Kadi Raudsepp ütles, et toidukuu algatus võeti nii toidusektori kui ka tarbijate poolt hästi vastu. "Eesti toidu kuu vastu oli suur huvi ja kindlasti püüame ka järgnevatel aastatel septembris toidukuuga kohalikku toitu esile tuua," märkis Raudsepp. "Eesti toidu kuu festivalide, näituste, messide ja laatade korraldajad väärivad suurt tunnustust, et algatusega kaasa tulid."

Raudsepa sõnul olid Eesti toidu kuu sündmustest kõige populaarsemad Paunvere laat (ca 20 000 külastajat), Saaremaa toidufestival (ca 15 000 külastajat), Põllumajandusmuuseumi temaatilised üritused (ca 5000 külastajat), Olustvere hoidistemess (ca 4000 külastajat) ja silmufestival Narva-Jõesuus (ca 4000 külastajat).

Toidutootjad kuulutasid septembri Eesti toidu kuuks, et kasvatada kodumaist päritolu toidu populaarsust tarbijate seas. Eesti toidu kuu raames toimus septembris üle Eesti enam kui 30 festivali, laada, näituse, messi ja konverentsi ja kuu juhtmõtteks oli "Ma armastan Eesti toitu". Eesti toitu tutvustati ka Helsingis, Pariisis ja Berliinis ning Tallinnas toimus Põhjamaade toiduprofessionaalide kõrgetasemeline ärifoorum SAUCE 2015<http://www.sauce2015.com/>. Samuti võtsid kodumaise tooraine oma menüüdes tähelepanu alla mitukümmend Eesti tipprestorani ning söögikohta üle Eesti.

Eesti toidu kuu on osa müügiedenduskavast "Eesti toit 2015-2020<http://www.agri.ee/et/eesti-toidu-tutvustamise-ja-muugiedenduse-kava-eesti-toit-2015-2020>". Varem on Põllumajandusministeerium koos koostööpartneritega korraldanud selle raames Eesti toidu väljaku 2014. aasta laulupeol "Aja puudutus. Puudutuse aeg<http://agri.ee/et/uudised/laulupeol-avatakse-eesti-toidu-valjak>" ning tänavu suvel toimunud esimese üle-eestilise avatud talude päeva<http://www.avatudtalud.ee/>.

Allikas: Maaeluministeeriumi 5.10.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.