Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2015-09-14 21:35:08)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti
Politsei- ja Piirivalveametis 201 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 1 raske tervisekahjustuse tekitamine, 4 avaliku korra rasket rikkumist, 94 varavastast kuritegu, sealhulgas 2 röövimist, 75 vargust (12 eluruumidest, 4 sõidukitest) ning 3 sõidukivargust või omavolilist kasutamist. Registreeriti 14 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus 1 ja sai vigastada 25 inimest. Inimvigastustega liiklusõnnetusi joobes juhtide süül toimus 3. Tabati 78 alkoholijoobes ja 1 narkojoobes sõidukijuht. Registreeriti 727 väärtegu. Möödunud nädala jooksul registreeriti 5 euro võltsimisega seotud kuritegusid. Piirilt väljastati 9 sisenemiskeeldu ja Eestist saadeti välja 4 isikut. Registreeriti 5 Schengeni viisaeeskirja rikkumist, 2 riigipiiri ebaseaduslikku ületamist (peeti kinni 3 isikut), 2 salakaubavedamise juhtumit ning 2 piirirežiimi rikkumist. Esitati 1 varjupaigataotlus.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

12. septembril teatati, et Loitsu tänava korteris löödi peretüli käigus 41-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 38-aastase mehe.

12. septembril teatati, et Peterburi tee toitlustusasutuses tekkis füüsiline konflikt 44-aastse mehe ja 39-aastase mehe vahel.

12. septembril teatati, et Kaluri tänava korteris löödi 63-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 63-aastase mehe.

12. septembril teatati, et Laagna teel löödi 62-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 49-aastase mehe.

12. septembril teatati, et Majaka tänava korteris tõugati peretüli käigus 28-aastast naist.

12. septembril teatati, et Tuulemaa tänaval rünnati 31-aastast meest ja 26-aastast meest. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 16-aastase neiu.

12. septembril teatati, et Gonsiori tänava korteris tekitati füüsilisi vigastusi 45-aastasele mehele. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 56-aastase mehe.

13. septembril teatati, et K. Kärberi tänava korteris löödi peretüli käigus 37-aastast naist.

13. septembril teatati, et Pelguranna tänava korteris löödi peretüli käigus 38-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 41-aastase mehe.

13. septembril teatati, et J. Sütiste tee kortermaja trepikojas tuldi naabritevahelise konflikti tagajärjel kallale 63-aastale naisele.

13. septembril teatati, et Võru tänava korteris löödi peretüli käigus 31-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 29-aastase mehe.

13. septembril teatati, et Sõle tänaval löödi 25-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 49-aastase naise.

13. septembril teatati, et Hooldekodu tee korteris löödi 50-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 68-aastase naise.

13. septembril teatati, et K. Kärberi tänava korteris löödi 23-aastast meest. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 33-aastase mehe.

Röövimised

11. septembril teatati, et Mere puiesteel nõuti relvataolise esemega ähvardades avaldajalt raha. Rööviga tekitatud materiaalne kahju on 10 eurot.

12. septembril teatati, et P. Pinna tänava baaris löödi 38-aastast meest ja võeti ära tema mobiiltelefon.

Vargused

11. septembril teatati, et Kurmu tänava eramust varastati ehteid ja sularaha. Vargusega tekitatud kahju on 12000 eurot.

11. septembril teatati, et Pärnu maanteel pargitud sõiduautosse murti sisse ja varastati detailosi ning navigatsiooniseade. Vargusega tekitatud kahju on 5000 eurot.

11. septembril teatati, et Turu tänaval pargitud sõiduautosse murti sisse ja varastati kaks mobiiltelefoni ning prillid. Vargusega tekitatud kahju 2200 eurot.

11. septembril teatati, et Suur-Kloostri tänava asutusse murti sisse ja varastati fotoaparaat ning arvuti. Vargusega tekitatud esialgne kahju on 1790 eurot.

11. septembril teatati, et V. Reimani tänaval pargitud sõiduautost varastati rapiirid. Vargusega tekitatud kahju on 4000 eurot.

12. septembril teatati, et Mustamäe tee söögikohast varastati kassaaparaat sularahaga. Vargusega tekitatud kahju on 2000 eurot.

12. septembril teatati, et Artelli tänava territooriumilt varastati elektritööriistu. Vargusega tekitatud kahju on 5400 eurot.

12. septembril teatati, et A. Weizenbergi tänava korterist varastati rahakott sularahaga, käekotid, mobiiltelefon ja koolitarbed. Vargusega tekitatud kahju on 1306 eurot.

13. septembril teatati, et Õismäe tee kioskist varastati sigarette. Vargusega tekitatud kahju on täpsustamisel.

13. septembril teatati, et J. Sütiste tee korterisse siseneti akna kaudu ja varastati kuldkett. Vargusega tekitatud kahju on 9700 eurot.

13. septembril teatati, et Vaigu tänaval pargitud sõiduautost varastati kohver elektroonikaga, fotokaamera ja objektiivid. Vargusega tekitatud kahju on 3819 eurot.

13. septembril teatati, et Kadaka puiestee korterisse murti luku muukimise teel sisse ja varastati sülearvuti ning kuldehteid. Vargusega tekitatud kahju on 10000 eurot.

13. septembril teatati, et Virmalise tänava keldriboksist on varastatud suusad, jalgratas, lumelaud ja rulluisud. Vargusega tekitatud kahju on 1510 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

11. septembril teatati, et Loksa linnas Tallinna tänava korteris löödi peretüli käigus 49-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 49-aastase mehe.

11. septembril teatati, et Kehra linnas Turu tänava korteris löödi peretüli käigus 48-aastast naist.

12. septembril teatati, et Paldiski linnas Sadama tänava korteris rünnati 34-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 27-aastase mehe.

12. septembril teatati, et Raasiku vallas Peningi külas Raasiku tee korteris löödi peretüli käigus löödi 55-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 42-aastase mehe.

13. septembril teatati, et Paldiski linnas Rae tänava korteris ründas abikaasa 37-aastast meest.

13. septembril teatati, et Rannamõisa külas Merepiiga teel tungiti peretüli käigus kallale 44-aastasele naisele. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 39-aastase mehe.

13. septembril teatati, et Anija vallas Lehtmetsa külas löödi 43-aastast meest. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 63-aastase mehe.

13. septembril teatati, et Maardu linnas Haigla tänava korteris löödi peretüli käigus 39-aastast naist.

Vargused

11. septembril teatati, et ajavahemikul juulist augustini varastati Kiili vallas Sõgula külas taluhoovist looreha, heinaniiduk ja ader. Vargusega tekitatud kahju on 1700 eurot.

11. septembril teatati, et Rae vallas Jüri alevikus Ehituse tänava keldriboksist varastati tööriistad ja jalgratas. Kahju on täpsustamisel.

Juhtumid piiril

11. septembril saabus Tallinn piiripunkti lennureisiga Istanbulist 1979. aastal sündinud Nigeeria Liitvabariigi kodanik. Mehele koostati piirilt väljastatud sisenemiskeeld, sest tal puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi ning puudusid piisavad elatusvahendid, arvestades riigis viibimise kestust ja olemust või päritoluriiki naasmiseks.

11. septembril Tallinna Vanasadamasse saabunud reisilaeva sõidukite profileerimisel kontrollis Tallinna kordoni toimkond Poola Vabariigi registreerimismärgiga sõidukit Renault Espace, mida juhtis 1978.aastal sündinud Ukraina kodanik. Mees esitas kontrolliks Ukraina kodaniku passi, milles oli Poola Vabariigi pikaajaline viisa. Kontrollimisel selgus, et tal puudus Schengeni konventsiooni liikmesriigi pädeva asutuse poolt välja antud viisa, elamisluba või muu õiguslik viibimisalus ning ta viibis Eesti Vabariigis seadusliku aluseta 1 kalendripäeva ja Schengeni konventsiooni liikmesriigi territooriumil 105 kalendripäeva. Talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks.

11. septembril kontrollis Kesklinna politseijaoskonna patrull Tallinnas Telliskivi tänaval 1986. aastal sündinud Tšiili Vabariigi kodanikku. Isik esitas kontrolliks kehtiva Tšiili Vabariigi isikutunnistuse. Kontrollimisel selgus, et isik oli alates viisa kehtivusaja lõppemisest viibinud Schengeni viisaruumis ebaseaduslikult 271 päeva, kõik päevad Eestis. Koostati isiku kinnipidamise protokoll, tunnistaja ülekuulamise protokoll ja ettekirjutus Eestist lahkumiseks. Talle määrati rahatrahv summas 400 eurot.

12. septembril Helsingist Tallinna Vanasadamasse saabunud reisilaeva sõidukite profileerimisel kontrollis Tallinna kordoni toimkond Ukraina registreerimismärgiga sõidukit Volkswagen Transporter, milles viibis kaasreisijana 1981. aastal sündinud Ukraina kodanik. Mees esitas kontrolliks Ukraina kodaniku passi, milles oli ühekordne lühiajaline Poola Vabariigi Schengeni viisa. Kontrollimisel selgus, et mees viibis Schengeni viisaruumis ebaseaduslikult 20 päeva, neist 1 päeva Eestis. Isiku ütluste kohaselt saabus ta Eestisse eesmärgiga läbida see transiitriigina, et minna tagasi Ukrainasse. Õigusrikkujale määrati kiirmenetluse otsusega rahatrahv summas 20 eurot ning talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehaline väärkohtlemine

13. septembril teatati, et Tartus Anne tänaval lõi 29-aastane mees tuttavat 33-aastast naist noaga. Kannatanule osutati traumapunktis esmaabi. Politsei toimetas ründaja esialgu kainenema.

Vargus

11. septembril teatati politseile, et Võnnu valas Lääniste külas tungiti sisse garaaži ja varastati järkamissaag, kompressor, mitu tööriistakomplekti, elektroodkeevitus ja muid tööriistu. Kahju on täpsustamisel.

11. septembril avastati, et Tartus Varsa tänava on aiaga piiratud hoovist varastatud suitsuahi. Aia lõhkumise ja vargusega tekitatud kahju on 470 eurot.

12. septembril avastati, et Tartus Kalevi tänava korteri rõdult varastati rõdupiirde külge lukustatud jalgratas Scott. Kahju on 1157 eurot.

Valgamaa

Vargus

13. septembril avastati, et Sangaste vallas Tiidu külas on sisse murtud garaaži ja varastatud sülearvuti, survepesur, lauatelefon ja muid esemeid. Varastatud esemed ja kahju suurus on täpsustamisel.

12. septembril teatati, et Põdrala vallas Riidaja külas varastati teler, digiboks ja arvuti Compaq. Kahju ja kõik muud sündmuse täpsemad asjaolud on täpsustamisel.

Juhtumid piiril

11. septembril märkasid piirivalvurid Värska vallas seisvat sõidukit BMW, mis piirivalvureid silmates liikuma hakkas ja suurel kiirusel Värska poole sõitis. Samal ajal blokeerisid piirivalvepatrullid Mustoja ristmiku ja Värska silla ning peagi peeti sõiduk kinni. Selle lähedusest ja seest avastasid piirivalvurid kokku kuus kasti arvatavalt salasigarettidega. Piirivalvurid toimetasid sõidukis viibinud 49-aastase ja 39-aastase mehe menetlustoiminguteks Värska teenistusse. Juhtumiga tegeleb edasi Eesti Maksu - ja Tolliamet.

12. septembril teatati Mustvee kordoni piirivalvuritele, et Peipsi järves on mahajäetud nakkevõrk. Võrgu märkaja tõstis selle oma paati, kuid sõnas, et tema paadi jaoks on võrk liiga suur. Piirivalvurid võtsid võrgud üle, toimetasid need kaldale ja andsid üle Keskkonnainspektsioonile.

12. septembril teatati Varnja piirivalvuritele, et Kalli jõel sõitis ühele mootorpaadile tagant sisse valge alus, mis seejärel liikus edasi Peipsi järve suunas. Piirivalvurid pidasid kirjeldatud aluse kinni ning tuvastasid, et paati juhtinud 28-aastane mees oli joobes, kaasreisijana paadis viibinud 27-aastane naine aga kaine. Ka ei olnud paatkond oma järvel viibimist registreerinud. Õnnetuse põhjustanud mees ja naine kutsuti menetlustoiminguteks Varnja teenistusse, samuti edastati laevaõnnetuse materjalid ja tunnistajate ütlused Veeteede ametile. Kokkupõrke tagajärjel kahjustada saanud mootorpaat pukseeriti Mäksa sadamasse.

12. septembril avastasid Värska teenistuse piirivalvurid Pihkva järvel ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületuse Eesti Vabariigist Venemaa Föderatsiooni ja tagasi. Piirivalvurid pidasid kinni mootorpaadi, milles viibis kolm inimest, kes liikusid randa ja Värska teenistusse menetlustoiminguteks.

12. septembril saabus Koidula piiripunkti riiki sisenevale suunale 76-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik, kelle kontrollimisel selgus, et ta ei omanud sobivaid dokumente põhjendamaks riigis viibimise asjaolusid ja tema tee tõkestati.

14. septembril saabus Luhamaa piiripunkti riigist väljuvale suunale sõiduauto Saab, mida juhtis 28-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik. Kontrollimise käigus selgus, et sõiduki tehasetähis on muudetud ja isiku ütlused sõidu eesmärgi kohta ei ole usaldusväärsed. Sõiduk paigutati täiendavaks ekspertiisiks piiripunkti territooriumile arestaia juurde ja isik lahkus jalgsi Venemaa Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargused

11. septembril teatati politseile, et Vihulas Vergi külast varastati talu hoovilt pronksist sõukruvi. Kahju on 250 eurot.

12. septembril teatati politseile, et Sõmerul Ussimäe külast varastati roller Keeway registreerimismärgiga 017D. Kahju on 600 eurot.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

11. septembril kella 18 paiku löödi Narvas Suur tänava kaupluses 38-aastast müüjat. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 49-aastase mehe.

13. septembril kella 8 paiku löödi Sillamäel Viru puiestee maja trepikojas 31-aastast naist ja 49-aastast meest. Politseile on võimalik lööja teada.

Vargused

11. septembril kella 17.30 paiku varastati Narvas Kangelaste tänava kauplusest kuldkett. Kahju on 987 eurot.

12. septembril kella 3.10 paiku lõhuti Püssis Kooli tänava kauplusel aken ja varastati sigarette ning alkoholi. Kahju on 500 eurot.

12. septembril teatati politseile, et Jõhvis Hariduse tänaval varastati sõiduautolt neli autorehvi koos velgedega. Kahju on 1600 eurot.

12. septembril teatati politseile, et Jõhvis Kaare tänava trepikojast varastati jalgratas Classic. Kahju on 500 eurot.

Võltsitud maksevahendi ja väärtpaberi kasutamine

11. septembril kella 13.10 paiku pöördus mees Narvas Tallinna maanteel asuvasse pangakontorisse, et kontrollida 100-eurose rahakupüüri ehtsust. Kontrollimisel selgus, et kupüür on võltsimistunnustega.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Raske tervisekahjustuse tekitamine

12. septembril kella 3.30 paiku tõugati Haapsalus Karja tänaval asuvas lõbustusasutuses 27-aastast meest, kes kukkus läbi kapi klaasukse ja sai vigastada.

Pärnumaa

Vargus

Ööl vastu 12. septembrit murti Are vallas Are alevikus sisse garaaži ning varastati murutrimmer Husqvarna, ketaslõikur Metabo, survepesur Kärcher ja käsikäru. Kahju on 2240 eurot.

Raplamaa

Avaliku korra rasked rikkumised

12. septembril kella 2 paiku lõi 32-aastane mees Raplas Viljandi maanteel 36-aastast meest. Politsei pidas lööja teo toimepanemises kahtlustatavana kinni.

13. septembril kella 4.15 paiku löödi Raplas Kauba tänaval 35-aastast meest.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 14.09.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.