Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaameti looduskeskused kutsuvad külla! (2015-09-10 00:04:58)


Keskkonnaamet kutsub kahel septembrikuu nädalavahetusel kõiki huvilisi avastama Eesti looduskeskusi ning sügishõngulisi matkaradu.

Igast maakonnast on võimalik sõita ühte looduskeskusesse, kus saab tutvuda ekspositsiooniga, osaleda töötubades, meisterdada ja maalida, rännata matkaradadel või panna end proovile maastikumängus. Iga keskus on omanäoline ning seetõttu on erinevad ka sel päeval pakutavad programmid.

Saabuval laupäeval, 12. septembril avavad uksed Iisaku ja Viidumäe looduskeskused ning Karula rahvuspargi külastuskeskus. Pühapäeval saab külastada Alam-Pedja ning Endla looduskeskuseid. 19. septembril oodatakse huvilisi Lahemaa rahvuspargi ning Matsalu looduskeskustes, 20. septembril Otepää looduskeskuses.

Lahemaa rahvuspargi looduskeskus teeb koostööd kohalike MTÜ-de, looduskeskuste, Palmse mõisa ja RMK Sagadi Looduskooliga, mistõttu sealne tegevuste valik on sama rikkalik kui metsaandide menüü parimates marjametsades. Muuseas saab avatud uste päeval õppida rannakeelt, osaleda seeneteemalises õpitoas ning omandada teadmisi söödavate ja mürgiste taimede kohta.

Hiidlaste päev tuleb kõige pikem, sest nemad sõidavad üle mere külla Saaremaale Viidumäe looduskeskusesse, kus toimub kõige muu hulgas Vilsandi noore looduskaitsja Karl Jakob Toplaane jututuba köitvate loodusfotode ja -lugudega.

„Neil septembri nädalavahetuse päevadel avame oma looduskeskused kõigile huvilistele. Näitame, mida seal igapäevaselt tehakse, milliseid õppevahendeid kasutatakse ning millised on matkamisvõimalused keskuste lähedal. Kindlasti ei suuda me kõiki saladusi kapist ühe päevaga välja tuua, seega on põhjust meile uuesti külla tulla nii pere kui klassiga,“ rääkis Keskkonnaameti keskkonnahariduse osakonna juhataja Maris Kivistik.

Keskuste külastamine on tasuta, vajalik on vaid eelnev registreerimine vastava maakonna kontaktisiku kaudu. Täpsem info looduskeskuste külastamise kohta on leitavKeskkonnaameti kodulehel
( http://www.keskkonnaamet.ee/teenused/keskkonnaharidus-2/avatud-uste-paev/) .

Looduskeskuste avatud uste päevi korraldab Keskkonnaamet, toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Allikas: Keskkonnaameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.