Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2015-09-07 20:17:04)


Möödunud ööpäeva jooksul registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 174 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 3 raske tervisekahjustuse tekitamist ja 2 avaliku korra rasket rikkumist ning 80 varavastast kuritegu, sealhulgas 3 röövimist, 68 vargust (12 eluruumidest, 4 sõidukitest) ning 5 sõidukivargust ja omavolilist kasutamist. Registreeriti 13 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus 1 ja sai vigastada 13 inimest. Tabati 53 alkoholijoobes ja 1 narkojoobes sõidukijuht. Registreeriti 674 väärtegu. Möödunud nädala jooksul registreeriti 3 euro võltsimisega seotud kuritegu. Piirilt väljastati 8 sisenemiskeeldu ja Eestist saadeti välja 8 inimest. Registreeriti 15 Schengeni viisaeeskirja rikkumist, 3 riigipiiri ebaseaduslikku ületamist (peeti kinni 3 isikut) ning 1 salakaubavedamise juhtum.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

4. septembril teatati, et Gonsiori tänaval lõi tuttav 47-aastast meest.

4. septembril teatati, et Risti tänava korteris löödi 23-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 24-aastase mehe.

4. septembril teatati, et Pronksi tänava korteris baaris löödi 18-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 31-aastase mehe.

4. septembril teatati, et Paekaare tänava kortermaja trepikojas tungiti kallale 35-aastasele mehele.

4. septembril teatati, et Raua tänava korteris löödi 66-aastast meest. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 64-aastase mehe.

4. septembril teatati, et A. Adamsoni tänava korteris löödi 55-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 55-aastase mehe.

4. septembril teatati, et Mahtra tänava kaupluses rünnati pipragaasiga 55-aastast meest.

4. septembril teatati, et Kalevipoja põigu korteris löödi 77-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 45-aastase mehe.

4. septembril teatati, et Vilde teel rünnati 16-aastast noormeest. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 19-aastase mehe.

4. septembril teatati, et Raadiku tänava korteris tekitati peretüli käigus füüsilist valu 28-aastasele naisele.

4. septembril teatati, et Ümera tänava korteris tungiti kallale 35-aastasele naisele. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 33-aastase mehe.

5. septembril teatati, et Saua tänava lõbustusasutuses löödi 24-aastast meest klaasiga.

5. septembril teatati, et Vabaduse väljaku lõbustusasutuses rünnati 32-aastast meest.

5. septembril teatati, et Sõle tänava korteris tungiti kallale 43-aastasele mehele. Politsei pidas kahtlustavana kinni 35-aastse mehe ja 51-aastase mehe.

6. septembril teatati, et Liikuri tänava kortermaja trepikojas tekkis naabritevaheline konflikt, mille tagajärjel tõugati 63-aastast naist.

6. septembril teatati, et P. Pinna tänava baaris tekkis konflikt, mille tagajärjel löödi pudeliga 26-aastast meest. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 35-aastase mehe.

6. septembril teatati, et Mahla tänaval loobitakse maja aknast pudeleid välja, mille tagajärjel sai 22-aastane mees peavigastuse. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 45-aastase mehe.

Röövimine

6. septembril teatati, et Kalaranna tänaval löödi 60-aastast meest, mille tagajärjel lõhuti ära tema prillid ning võeti ära tema sularaha. Rööviga tekitatud materiaalne kahju on 1416 eurot.

Röövimiskatse
6. septembril teatati, et Punasel tänaval nõudis isik kioskimüüjalt raha. Raha isik ei saanud ja seejärel ta põgenes sündmuskohalt.

Vargused

4. septembril teatati, et Saue vallast Püha külast varastati väiketraktor ja suitsuahi. Vargusega tekitatud kahju on 210 eurot.

4. septembril teatati, et Rataskaevu tänava korterist varastati sülearvuti, käekellad ja tahvelarvuti. Vargusega tekitatud kahju on 2300 eurot.

5. septembril teatati, et Niguliste tänaval varastati avaldaja rahakott dokumentide ja sularahaga. Vargusega tekitatud kahju 1240 eurot.

5. septembril teatati, et Rahukohtu tänaval varastati avaldaja rahakott dokumentide ja sularahaga. Vargusega tekitatud kahju 1050 eurot.

6. septembril teatati, et Kose tee eramusse murti sisse ja varastati sularaha. Vargusega tekitatud kahju 1600 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

4. septembril teatati, et Stardi tänava korteris löödi 63-aastast meest. Lööja on politseile teada.

4. septembril teatati, et Maardu linnas Veeru tänava korteris tungiti kallale 23-aastasele naisele. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 19-aastase mehe.

5. septembril teatati, et Kose vallas Ojasoo külas löödi 24-aastast meest. Lööja on politseile teada.

6. septembril teatati, et Kose vallas Ravila alevikul löödi 35-aastast meest.

6. septembril teatati, et Maardu linnas Keemikute tee korteris löödi 41-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 38-aastase mehe.

6. septembril teatati, et Harku alevikus Põhja tänava korteris tõugati 49-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 57-aastase mehe.

Vargused

5. septembril teatati, et Vasalemma alevikus murti sisse eramajja ja varastati sülearvuti, mängukonsool ja kõvaketas. Vargusega tekitatud kahju on 1321 eurot.

5. septembril teatati, et Rae vallas Järvekülas murti sisse eramusse ja varastati sigarikarp. Vargusega tekitatud kahju on 325 eurot.

6. septembril teatati, et Keila linnas Pargi tänava asutusest varastati tööriistu. Vargusega tekitatud kahju on 700 eurot.

Juhtumid piiril

4. septembril saabus Helsingist Tallinna Vanasadamasse saabunud reisilaeva sõidukite profileerimisel kontrollis Tallinna kordoni toimkond Ukraina registreerimismärgiga sõidukit Volkswagen Transporter. Sõidukis viibinud 1970. aastal sündinud Ukraina kodanik esitas kontrolliks Ukraina kodaniku passi, milles oli kahekordne, lühiajaline Soome Vabariigi Schengeni viisa. Naine viibis Schengeni liikmesriikide territooriumil ebaseaduslikult kolm päeva, sellest ühe päeva Eestis. Talle määrati rahatrahv 80 eurot ja koostati Eestis seadusliku aluseta viibiva ja viibinud välismaalase arvestuskaart ja ettekirjutus Eestist lahkumiseks. Sissesõidukeeldu ei kohaldatud. Peale menetlust lubati isikul reisi jätkata.

5. septembril kontrollis Tallinna kordoni toimkond Tallinnas Prantsuse Vabariigi registreerimismärgiga sõidukit Citroen, mida juhtis 1990. aastal sündinud Uruguay Idavabariigi kodanik. Mees esitas kontrolliks Idavabariigi kodaniku passi ja siseriiklikud juhiload. Kuna isiku poolt esitatud juhiluba Eestis ei kehti ja tal ei olnud esitada rahvusvahelist juhiluba või tõlget juhiloal olevate kirjete kohta, koostati talle sõiduki juhtimiselt kõrvaldamise otsus ja määrati rahatrahv summas 100 eurot. Et teekonda jätkata esitasid kaks kaasreisijat oma juhiload. Üks kaasreisijatest, 1988. aastal sündinud Uruguay Idavabariigi kodanik esitas kontrolliks Uruguay siseriikliku juhiloa ja pseudodokumendi, rahvusvahelised juhiload. Dokumendiekspert koostas dokumendi uurimise akti. Vallasasja hoiulevõtmise protokolliga võeti dokument hoiule Tallinna piiripunkti. Teisel kaasreisijal oli esitada rahvusvaheline juhiluba. Sõiduk jätkas teekonda asendusjuhiga.

5. septembril kontrollis Tallinna kordoni patrull Tallinna Vanasadamas reisilaevaga Stockholmist saabunud 1982. aastal sündinud Kuuba Vabariigi kodanikku. Mees esitas politseiametnikele kontrolliks Kuuba kodaniku passi. Teostati päring Rootsi Kuningriiki, mille vastusest selgus, et isik ei oma Rootsi Kuningriigis kehtivat elamisluba. Isikul puudus õiguslik alus Eestis viibimiseks, mistõttu vormistati talle lahkumisettekirjutus ning määrati rahatrahv summas 80 eurot. Sissesõidukeeldu ei kohaldatud.

6. septembril kontrollis Tallinna kordoni patrull Tallinna Vanasadama D-terminalis reisijate profileerimisel 1995. aastal sündinud Nigeeria Liitvabariigi kodanikku, kes esitas Rootsi Kuningriigi asüülitaotleja kaardi. Naine viibis Eestis seadusliku aluseta, omamata Schengeni konventsiooni liikmesriigi pädeva asutuse antud viisat või elamisluba. Viidi läbi illegaalimenetlus ning kiirmenetluse otsusega määrati isikule rahatrahv summas 100 eurot. Isiku edasi liikumine tõkestati ning ta saadeti tagasi laevale, mis väljus Stockholmi.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Kehaline väärkohtlemine

4. septembril teatati, et Jõgeva vallas Siimusti aleviku õppeasutuses lõid kaks kaasõpilast 12-aastast poissi, põhjustades talle füüsilist valu.

Põlvamaa

Kehaline väärkohtlemine

2. septembril teatati politseile, et Põlva vallas Mammaste külas ründas 27-aastane mees oma 22-aastast abikaasat põhjustades talle füüsilist valu.

Tartumaa

Kehaline väärkohtlemine

5. septembril teatati, et Tartus Mõisavahe tänava korteris lõi 54-aastane mees oma 59-aastast abikaasat. Naise vigastused fikseeriti traumapunktis.

Viljandimaa

Kehaline väärkohtlemine

29. augustil teatati, et Karksi-Nuias Tartu maantee eramus lõi joobes 36-aastane mees oma 74-aastast ema. Mees on kahtlustatavana üle kuulatud.

Juhtumid piiril

5. septembril saabusid Luhamaa piiripunkti riiki sisenevale suunale 28- ja 30-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik, kelle kontrollimisel selgus, et nende viisad ei olnud ajaliselt veel kehtima hakanud. Neile väljastati riiki sisenemise keeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

6. septembril saabus Luhamaa piiripunkti riiki sisenevale suunale 23-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik, kelle kontrollimisel selgus, et tema viisa ei ole veel ajaliselt kehtima hakanud. Naisele väljastati riiki sisenemise keeld ja ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

6. septembril saabus Koidula piiripunkti riigist väljuvale suunale 61-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel ilmnes, et tema viisa on ajaliselt kehtetu ning ta viibis Eestis seadusliku aluseta kolm päeva. Oma sõnade kohaselt ei märganud ta, et viisa vahepeal aegus. Naisele määrati rahatrahv ning ta lahkus Venemaa Föderatsiooni.

6. septembril pidasid Mehikoorma piirivalvurid Mehikoorma-Meerapalu teel kinni sõiduauto Opel, mida juhtis 36-aastane mees. Piirivalvurid tuvastasid, et mees oli joobes ning kõrvaldasid ta juhtimiselt. Piirivalvurid toimetasid sõiduki mehe koduhoovi ning juhi Tartusse arestimajja.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

6. septembril kella 15 paiku löödi Vinni vallas Roela aleviku Roosi tänava majas 75-aastast meest. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 23-aastase mehe.

Vargus

4. septembril teatati politseile, et Kadrinas Kadapiku külas murti eramusse ja kõrvalhoonesse sisse ning varastati murutraktor, treiler, segumikser ja muid asju. Kahju on 4429 eurot.

Ida-Virumaa

Raskete kehavigastuste tekitamine

5. septembril kella 15.35 paiku löödi noaga Narvas Puškini tänaval 37-aastast meest. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 55-aastase mehe.

5. septembril kella 16.50 paiku löödi kiviga Kohtla-Järvel Põhja allee maja ees 57-aastast meest. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 35-aastase mehe.

Kehalised väärkohtlemised

4. septembril kella 11.50 paiku tungiti Narvas Tuleviku tänava kaupluses kallale 41-aastasele mehele. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 43-aastase mehe.

4. septembril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Järveküla tee korteris peksti 34-aastast naist. Politseile on võimalik peksja teada.

Asja hävitamine või rikkumine

6. septembril teatati politseile, et Narvas süüdati Rakvere tänavale pargitud sõiduauto Mercedes Benz. Kahju on täpsustamisel.

Vargused

4. septembril teatati politseile, et Narvas Leesika tänava kuurist varastati ketaslõikur ja tööriistakohver. Kahju on 275 eurot.

4. septembril teatati politseile, et Kohtla-Järve Mõisa tee haridusasutusest varastati mobiiltelefon LG. Kahju on 260 eurot.

5. septembril teatati politseile, et Narvas Kangelaste tänavale pargitud sõiduautost Mazda varastati tööriistad ja tolmuimeja. Kahju on 570 eurot.

6. septembril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Põhja allee kortermaja rõdult varastati jalgratas ja tõukeratas. Kahju on 398 eurot.

6. septembril teatati politseile, et Narvas Puškini tänavale pargitud väikebussist varastati televiisor ja tolmuimeja. Kahju on 620 eurot.

6. septembril teatati politseile, et Narvas Puškini tänava garaažiboksist varastati kaks jalgratast, suusad, rahakott ja dokumendid. Kahju on 1274 eurot.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Hiiumaa

Kehaline väärkohtlemine

5. septembril kella 12.50 paiku lõi 40-aastane mees Pühalepa vallas Heltermaa külas asuvas korteris 61-aastast naist. Politsei pidas mehe teo toimepanemises kahtlustatavana kinni.

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine

5. septembril kella 22.30 paiku löödi Hanila vallas Vatla külas asuvas majas 36-aastast meest.

Sõiduki omavoliline kasutamine

Ajavahemikul 4.-5. september läks Haapsalus Mulla tänaval asuvast parklast kaduma sõiduauto VAZ. Auto leiti Raudtee tänavalt.

Pärnumaa

Raske tervisekahjustuse tekitamine

2. septembri õhtul täpselt tuvastamata ajal tekitati ühise alkoholitarvitamise käigus Pärnus Väike-Sepa tänaval asuvas korteris tervisekahjustusi 62-aastasele mehele.

Röövimine

Ööl vastu 5. septembrit, südaöö paiku, löödi Pärnus Suur-Jõekalda tänaval maja trepikojas 35-aastast meest ning võeti ära dressipluus ja vest koos selle taskus olnud isiklike esemetega. Kahju on 309 eurot.

Raplamaa

Avaliku korra rasked rikkumised

6. septembril kella 3 paiku löödi Märjamaa vallas Orgita külas 25-aastast naist ja meest. Võimalikud lööjad on politseile teada.

6. septembril kella 21.50 paiku löödi Kehtna vallas Kalbu külas Lokuta-Kehtna teel 37-aastast meest. Võimalik lööja on politseile teada.

Kehalised väärkohtlemised

4. septembril kella 1 paiku löödi Juuru vallas Järlepa külas asuvas korteris 20-aastast naist. Võimalik lööja on politseile teada.

6. septembril kella 11.30 paiku löödi Kehtna vallas Kalbu külas 51- ja 45-aastast meest. Võimalik lööja on politseile teada.

6. septembril kella 22 paiku lõi 54-aastane mees Järvakandis Rahu tänaval asuvas korteris 55-aastast naist. Politsei pidas mehe teo toimepanemises kahtlustatavana kinni.

Vägivald võimuesindaja suhtes

4. septembril kella 16.50 paiku lõi 70-aastane mees Raplas Tallinna maanteel tööülesandeid täitnud politseiametnikku. Politsei pidas lööja teo toimepanemises kahtlustatavana kinni.

Väljapressimine

5. septembril kella 23 paiku tungiti Järvakandis Rahu tänaval sisse korterisse ning vägivallaga ähvardades pressiti 61-aastaselt mehelt välja 200 eurot.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.