Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Sel laupäeval toimub Tartus taas Maarjalaat (2015-09-02 10:39:45)


Laupäeval, 5. septembril kell 10 algab Tartu kesklinnas traditsiooniline Maarjalaat, kus kaubeldakse eestimaiste sügisandide, toidu ning rohke käsitööga. Raekoja platsil ja Küüni tänaval on väljas enam kui 380 kauplejat.


Septembrikuine Maarjalaat on kauplejate seas endistviisi populaarne. Seekordsele, 16. laadale on registreerunud rekordarv kauplejaid. Lisaks rohkelt esindatud käsitööle (kootud, heegeldatud ja puidust tooted, klaasikunst, keraamika, okstest punutised, tekstiil) on pakkumisel suures valikus kohalikku toitu ja sügisande.

Toidukraamist on müügil mett ja jõhvikaid, Peipsiääre sibulad, küüslauk, tatra- ja astelpajutooteid, suitsulihatooted ja suitsukala, juustu- ja piimatooted, koduleib ja karaskid, põnevad hoidised. Rikkalikult on esindatud nii aia- kui ka metsasaadused. Kohal on Eesti Kulinaaria Instituudi poolt Tartu Toidufestivali parima toote tiitli võitnud Kalmar Mägi suitsusink ja Sepa Mahetalu sõir. Laadalt leiab suures valikus istikuid ja lillesibulaid.

Raekoja platsile püstitatud laval kestab läbi päeva hoogne laadaprogramm, mille põhiesinejaks on ansambel Säde. Lapsi tuleb rõõmustama Heino Seljamaa kohverteater, kelle etendused toimuvad kell 12 ja 14. Samuti teevad oma etteasteid JJ-Street Tantsukooli õpilased. Lisaks laval toimuvale esineb ka rohkelt tänavamuusikuid.

Laat kestab Raekoja platsil, Küüni tänaval ja kaubamaja esises pargis 10-17.

Raelava kava:

11.00 Ansambel "Säde"
12.00 Heino Seljamaa kohverteater lastele
12.30 JJ-Street Tantsukool
13.00 Ansambel "Säde"
14,00 Heino Seljamaa kohverteater lastele
14.30 JJ-Street Tantsukool
15.00 Ansambel "Säde"

Allikas: Tartu Linnavalitsuse 02.09.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.