Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tänasest käivitus Tartus uus bussipiletisüsteem (2015-09-01 14:25:59)


1. septembril käivitus Tartus uus elektrooniline bussipiletisüsteem. Kasutusel on kontaktivaba kiibiga bussikaart, mida tuleb igal bussi sisenemisel bussiukse juurde paigaldatud tuvasti lähedal viibata, kuni kostab helisignaal. Oma sõidud tuleb tuvasti juures registreerida kõigil bussireisijatel, v.a ühistranspordiseaduse alusel tasuta sõitjad. Aasta lõpuni kehtib paralleelselt ka senine piletisüsteem.


Uued Tartu bussikaardid on müügil olnud alates 20. augustist ning samast ajast on tasuta bussikaarte jagatud ka üle 65-aastastele Tartu pensionäridele. Tasuta bussikaarte on alates 20. augustist väljastatud enam kui 7000 pensionärile ja müügipunktides on müüdud veidi üle 500 kaardi. Hiljemalt oktoobri alguses jõuavad müüki ka kleebised, mida võib kasutusele võtta bussikaardi asemel, kinnitades see mõne käepärase eseme külge.

Tasuta saavad esimese bussikaardi üle 65-aastased pensionärid ja teised Tartu linna poolt antud tasuta sõiduõigusega reisijad. 65-aastased ja vanemad tartlased saavad esimese bussikaardi isikutunnistuse alusel kuni 30. septembrini Tartu kaubamaja III korruselt ja raekoja infokeskusest ning 1. oktoobrist ainult raekoja infokeskusest.

Õpilastel kehtib bussikaardina uus Tartu õpilaspilet, mille väljastavad ja isikustavad koolid õpilaspileti pikendamisel septembrikuu jooksul. Üliõpilased saavad bussikaardina kasutada enamikke puutevaba kiibiga ISIC-kaarte.

Tartu bussikaarte saab edaspidi kasutada mitmete teiste linnade ja maakondade bussides ning samuti saab kasutada teiste piirkondade kaarte Tartus. Ristkasutus hakkab tööle järgmistes kohtadega: Tartu maakond, Tallinn, Harjumaa, Kohtla-Järve, Sillamäe, Lääne-Virumaa, Hiiumaa, Saaremaa, Valgamaa ja Põlvamaa ning Go Busi kaugliinid. Tartu maakonnaga algab ristkasutus kohe 1. septembrist, samuti saab teiste piirkondade kaarte 1. septembrist Tartus kasutada. Tartu uus bussikaart hakkab teistes piirkondades toimima oktoobrist. Ristkasutuseks peab kaardi kontole olema kantud piisavalt raha.

Aasta lõpuni kehtivad uus ja vana süsteem paralleelselt ning saab osta ka seniseid pileteid.
31. märtsini 2016 saab vanu pileteid kasutada, kuid mitte enam osta. 1. aprillist 2016 kehtib ainult uus elektrooniline bussipiletisüsteem.

Bussisõit on Tartus jätkuvalt tasuline, piletihinnad valdavalt ei muutu (v.a bussijuhilt ostetav ühekordne paberpilet) ning senised soodustused jäävad endiselt kehtima.

Allikas: Tartu Linnavalitsuse 01.09.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.