Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Rahvusvaheline maastikuökoloogia töörühm räägib Tartus ökosüsteemiteenuste hoidmisest metsamaastikel (2015-08-24 09:37:52)


24.-27. augustini toimub Tartus rahvusvahelise metsauuringute organisatsioonide liidu IUFRO (International Union of Forest Research Organizations) maastikuökoloogia töörühma konverents.

Kolmel konverentsipäeval toimuvad sümpoosiumid ja avatud sessioonid, üks päev on pühendatud ekskursioonidele. Konverentsi avamine ja esimesed plenaaristungid toimuvad teater Vanemuine väikeses majas, konverentsi põhiosa viiakse läbi Eesti Maaülikooli linnakus. Konverentsil räägitakse kliimamuutusega kohanemisest, bioloogilise mitmekesisuse säilitamisest, geenivoogude ja liikide rände haldamisest, ökoloogilise toimetulekuvõime suurendamisest, looduslike ja inimtekkeliste häiringute haldamisest, reostuse vähendamisest, veekvaliteedi haldamisest, ökosüsteemi hüvedega varustamisest, kultuuriväärtuste säilitamisest, samuti esteetiliste väärtuste ja rekreatsioonivõimaluste pakkumisest.

Konverentsil osaleb ligikaudu 200 osavõtjat Eestist, mujalt Euroopast, Põhja- ja Lõuna-Ameerikast ning Hiinast, kokku ligi 30 riigist.

IUFRO maastikuökoloogia töörühma (https://iufrole.wordpress.com) konverents toimub kahe- kuni kolmeaastase intervalliga maailma erinevais riikides. Viimased kolm konverentsi toimusid 2008. a Hiinas Chengdus, 2010. a Portugalis Bragancas ning 2012. a Concepcionis Tšiilis. Tartus toimuva konverentsi korraldajateks on Eesti Maaülikooli metsandus- ja maaehitusinstituut ning põllumajandus- ja keskkonnainstituut, Tartu Ülikooli loodus- ja tehnoloogiateaduskonna ökoloogia- ja maateaduste instituudi geograafia osakond ning Tartu Observatoorium.

Konverentsil toimub kaheksa plenaarettekannet, sealhulgas teeb Eesti Maaülikooli prof. Ülo Niinemets ettekande „How plant „talk“ contributes to global change“ ja Aigar Kallas Riigimetsade Majandamise Keskusest räägib teemal „Estonian forestry development – revolutionary or evolutionary?“.

Allikas: Eesti Maaülikooli 24.08.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.