Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2015-08-11 11:41:32)

Vahemikus 7.-9. augustini registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 188 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 1 raskete tervisekahjustuste tekitamine ja 6 avaliku korra rasket rikkumist. Varavastaseid kuritegusid oli 89 ja vargusi 79 (eluruumidest 10 ja sõidukitest 9).

Inimvigastustega liiklusõnnetusi registreeriti 10 ning nendes sai vigastada 15 inimest. Inimvigastustega liiklusõnnetusi joobes juhtide süül toimus 2 ja alkoholijoobes sõidukijuhte tabati 66. Väärtegusid registreeriti 523.

Piiril väljastati 4 sisenemiskeeldu, Eestist saadeti välja 3 inimest ja registreeriti 7 Schengeni viisaeeskirja rikkumist. Riigipiiri ebaseaduslikke ületamisi oli 2 (mille käigus peeti kinni 3 inimest) ning piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumisi oli 5.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

7. augustil teatati, et Lasnamäel Liikuri tänaval asuva maja korteris lõi 31-aastane mees 25-aastast naist. Kahtlustatav peeti kinni.

7. augustil teatati, et Mustamäel Mäepealse tänaval asuva maja korteris lõi 60-aastane mees 60-aastast naist. Kahtlustatav peeti kinni.

8. augustil teatati, et Põhja-Tallinnas Kotzebue tänaval seisnud autos tekitas 35-aastane mees kehavigastusi 33-aastasele naisele. Kahtlustatav peeti kinni.

8. augustil teatati, et Kesklinnas Lastekodu tänaval asuva maja korteris lõi 37-aastane mees 44-aastast naist. Kahtlustatav peeti kinni.

9. augustil teatati, et Kesklinnas Paldiski tänaval asuvas tanklas lõi 36-aastane mees 24-aastast naist. Kahtlustatav peeti kinni.

Vargused

7. augustil teatati, et Haaberstis asuvast kõrvalhoonest on varastatud paadimootor. Kahju on 1600 eurot.

7. augustil teatati, et Kesklinnas Viru tänaval asuvast poest varastati kuldkee. Kahju on 16 000 eurot.

7. augustil teatati, et Kesklinnas Lootsi tänaval asuvast toitlustusasutusest varastati sisseseadet ja toiduaineid. Kahju on 1000 eurot.

7. augustil teatati, et Haaberstis Õismäe teel seisnud autost varastati tööriistu. Kahju on 2000 eurot.

8. augustil teatati, et Kesklinnas Vana-Viru tänaval asuvas lõbustusasutuses varastati mobiiltelefon ja rahakott. Kahju on 1000 eurot.

9. augustil teatati, et Nõmmel Sihi tänaval asuva maja korterist varastati televiisor. Kahju on 1000 eurot.

9. augustil teatati, et Lasnamäel Punasel tänaval asuva maja korterist varastati televiisor ja monitor. Kahju on 1000 eurot.

9. augustil teatati, et Nõmmel Kume tänaval asuva maja keldrist varastati jalgratas, võsatrimmer, survepesur ja mootorsaag. Kahju on 1000 eurot.

9. augustil teatati, et Lasnamäel J. Koorti tänaval seisnud autost varastati tööriistu. Kahju on 1400 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

7. augustil teatati, et Raasiku vallas Peningi külas lõi 43-aastane mees 55-aastast naist. Kahtlustatav peeti kinni.

8. augustil teatati, et Maardu linnas Kallasmaa tänaval asuva maja korteris lõi 38-aastane mees 35-aastast naist. Kahtlustatav peeti kinni.

9. augustil teatati, et Viimsi vallas Prangli saarel löödi 32-aastast meest.

Vargus

8. augustil teatati, et Saue vallas Hüüru külas varastati ehitusjärgus majast tööriistu. Kahju on 1700 eurot.

Juhtumid piiril

7. augustil koostati piiril sisenemiskeeld Moldova Vabariigi kodanikule, sest tal polnud viisat ega elamisluba. Mees lahkus lennureisiga Moskvasse.

8. augustil kontrolliti Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes oli viibinud Schengeni riikide territooriumil seadusliku aluseta 101 päeva, millest ühe päeva Eestis. Naisele koostati vabatahtliku lahkumise tähtajaga ettekirjutus ja ta lahkus lennureisiga Peterburi.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Vargused

9. augustil teatati, et Tartus Riia tänava kaupluses püüdis 53-aastane mees varastada tubakatooteid. Viimase kahe nädala jooksul on sama mees varguselt tabatud veel kolmel korral. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

8. augustil teatati, et Tartus Ülikooli tänaval varastati 25-aastase mehe taskust rahakott sularahaga ning pass. Kahju on kokku 460 eurot.

Avaliku korra raske rikkumine

7. augustil avastas 50-aastane mees, et pärast poeskäiku on tema rahakott kadunud. Poodi tagasi minnes silmas ta oma rahakotti kahe võõra mehe käes ning küsis seda tagasi, mille peale üks meestest teda lõi. Sündmuskohale tulnud politseipatrull leidis meeste taskust sularaha samas summas, mis oli kannatanu sõnul rahakotis. Politsei toimetas mehed jaoskonda.

Viljandimaa

Kehaline väärkohtlemine

9. augustil teatati, et Mõisakülas soo tänaval lõi 60-aastane mees 16-aastast poissi pähe. Kannatanu toimetati haiglasse. Politsei pidas lööja kahtlustatavana kinni.

Juhtumid piiril

7. augustil saabus Luhamaa piiripunkti riigist väljuvale suunale 25-aastane Valgevene kodanik, kelle kontrollimisel selgus, et ta on Schengeni territooriumil seadusliku aluseta viibinud kolm kalendripäeva ja need kõik Eestis. Naisele määrati rahatrahv, talle koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks ning kohaldati sissesõidukeeld kolmeks kuuks.

7. augustil saabus Luhamaa piiripunkti riiki sisenevale suunale piirikontrolli 49-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik, kelle kontrollimisel selgus, et tema viisa on ajaliselt kehtetu ja tal puudub seaduslik alus riiki sisenemiseks. Mehe riiki sisenemine tõkestati ja ta pöördus tagasi Venemaa Föderatsiooni.

8. augustil pidasid Värska piirivalvurid Värska vallas kinni sõiduauto Audi ning tuvastasid, et selle roolis olnud 29-aastane mees oli tarvitanud alkoholi. Mees anti üle Põlva politseile ja ta kõrvaldati juhtimiselt.

8. augustil avastasid Mehikoorma piirivalvurid Lämmijärvel ajutise kontrolljoone ületuse mootorpaadiga Eesti Vabariigist Venemaa Föderatsiooni ja tagasi. Mõne minuti pärast helistas aluse peal viibinud 55-aastane mees Mehikoorma teenistusse ning teatas, et ületas kogemata kontrolljoone.

8. augustil saabus Koidula piiripunkti sõiduauto Volkswagen, mida juhtis 47-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik. Isiku ja sõiduki kontrollimisel tuvastasid piirivalvurid, et sõiduk ei olnud läbinud selleks ettenähtud ooteala. Sõiduki juht eiras korraldust suunduda tagasi ootealale, samuti eiras liikluskorraldusvahendeid, jättes sõiduki teise ja kolmanda kontrolljoone vahele ületades pidevat joont ja takistades sellega tahtlikult liiklust. Juht väljus sõidukist selleks luba saamata ning käitus agressiivselt. Mehele määrati rahatrahv ja tema passis olev viisa tunnistati kehtetuks.

9. augustil saabus Luhamaa piiripunkti riigist väljuvale suunale piirikontrollisõiduauto Peugeot, mida juhtis 66-aastane mees. Sõiduki kontrollimisel selgus, et sellel on läbimata tehnonõuetele vastavuse kontroll. Mehele määrati rahatrahv ja ta lahkus Venemaa Föderatsiooni.

9. augustil saabus Koidula piiripunkti riiki sisenevale suunale 37-aastane Eesti Vabariigi kodanik, kelle kontrollimisel selgus, et tema pass on ajaliselt kehtetu. Piirivalvurid võtsid isiku passi kontrollimiseks ning väljastasid talle sellekohase tõendi. Mehel lubati siseneda riiki.

9. augustil pidasid Mehikoorma piirivalvurid Peipsi järvel kinni mootorpaadi, mille pardal puudusid registreerimisnumbrid. Paadi juhile määrati kohapeal rahatrahv.

9. augustil saabus Luhamaa piiripunkti riigist väljuvale suunale 23-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik, kelle kontrollimisel selgus, et ta on Schengeni territooriumil seadusliku aluseta kaks kalendripäeva ning sellest ühe Eesti Vabariigis. Naisele määrati rahatrahv ja koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargus

8. augustil varastati Viru-Nigula vallas Koila küla talus rahakotist sularaha 300 eurot.

Ida-Virumaa

Raske tervisekahjustuse tekitamine

8. augusti õhtul pussitati Narvas Daumani tänava korteris 45-aastast meest, kes hiljem suri saadud vigastusse haiglas.

Kehalised väärkohtlemised

7. augustil kella 15 paiku tõugati Narvas Vestervalli tänaval 60-aastast naist, kes kukkus ja sai viga. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 31-aastase mehe.

7. augustil kella 19.15 paiku löödi Narvas Kreenholmi tänava korteris 40-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 38-aastase mehe.

8. augustil kella 3 paiku löödi Narvas Kangelaste prospektil 27-aastast meest.

8. augustil kella 15 paiku rünnati Kohtla vallas Tuuletare tänaval 41-aastast naist.

8. augustil kella 15.50 paiku löödi Olginas Narva maantee maja trepikojas 57-aastast naist.

8. augustil kella 19.30 paiku löödi Narvas Kangelaste prospektil 25-aastast meest. Politsei pidas kahtlustatava kinni 44-aastase mehe.

9. augustil kella 9.30 paiku peksti Sillamäel Kajaka tänava korteris 34-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 45-aastase mehe.

9. augustil kella 00.30 paiku peksti Narvas Vestervalli tänaval 31-aastast meest.

Vargused

6. augustil kella 21 paiku varastati Vaivaras Auvere külas umbes üks tonn vanametalli. Kahju on 700 eurot. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 38-, 39- ja 40-aastase mehe.

7. augustil teatati politseile, et Narvas Kangelaste prospektile pargitud sõiduautost Volkswagen Transporter varastati videoregistraator, sülearvuti ja muid asju. Kahju on 500 eurot.

7. augustil teatati politseile, et Sillamäel Tallinna maantee kioskisse murti sisse ja varastati sülearvuti, sularaha ja muid asju. Kahju on 328 eurot.

7. augustil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Metsapargi tänavale pargitud sõiduautost Audi varastati riideid, automakk ja mitme auto registreerimispassid. Kahju on 500 eurot.

8. augustil teatati politseile, et Vaivaras Kudrukülas varastati panipaigast kolm jalgratast, muruniitja ja muid asju. Kahju on 1745 eurot.

8. augustil varastati Narvas Koolipõik tänava maja trepikojast jalgratas Specialized Carve. Kahju on 1700 eurot.

9. augustil teatati politseile, et Kohtla vallas Ontika külas varastati majapidamisruumist trimmer, muruniiduk ja mootorsaag. Kahju on 429 eurot.

9. augustil teatati politseile, et Voka alevikus varastati trepikojast jalgratas. Kahju on 600 eurot.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Kehaline väärkohtlemine

7. augustil kella 23.30 paiku lõi 27-aastane mees Türi vallas Särevere alevikus Põllu tänaval asuvas korteris omavahelise tüli käigus 28-aastast naist. Politsei pidas mehe teo toimepanemises kahtlustatavana kinni.

Pärnumaa

Avaliku korra rasked rikkumised

7. augustil kella 00.30 paiku löödi Pärnus Papli tänaval 18-aastast noormeest, löögi tagajärjel kukkus noormees vastu kõnnitee äärekivi.

8. augustil kella 23.30 paiku löödi Pärnu rannas 26-aastast meest. Võimalik lööja on politseile teada.

Kehaline väärkohtlemine

9. augustil kella 6 paiku löödi Pärnus Karuselli tänaval 18-aastast noormeest.

Vargused

6. augustil kella 22 paiku varastati Pärnu rannas käekotist iPhone. Kahju on 742 eurot.

6. augustil kella 23 paiku varastati Pärnus Ringi tänavalt maha asetatud seljakott, milles oli sülearvuti ning rahakott sularaha ja dokumentidega. Kahju on 3785 eurot.

Ajavahemikul 23. juuli kuni 8. august murti Tõstamaa vallas Päraküla külas sisse talumajja ning varastati murutraktor Partner, tööriistade komplekt ja muid esemeid. Kahju on 1120 eurot.

8. augustil kella 14 ja 15 vahel varastati Pärnus Side tänaval asuvas asutuses lukustatud kapist kott, milles oli iPhone, sularaha ja dokumendid. Kahju on 2000 eurot.

8. augustil kella 2 ja 4 vahel varastati Pärnu rannas pükste taskust iPhone koos ümbrisega. Kahju on 700 eurot.

8. augustil kella 1 paiku varastati Pärnu rannas käekotist iPhone koos ümbrisega. Kahju on 824 eurot.

7. augusti õhtul varastati Varbla vallas Paatsalu külas puukuurist mootorsaag HP6 ja erinevaid Fiskars tööriistu. Kahju on 230 eurot.

8. augustil kella 00.30 paiku varastati Pärnu rannas pükste taskust nutitelefon. Kahju on 400 eurot.

7. augustil kella 21.30 paiku varastati Pärnu rannas pükste taskust mobiiltelefon. Kahju on 579 eurot.

8. augustil kella 23.30 paiku varastati Pärnu rannas taskust iPhone. Kahju on 751 eurot.

9. augustil kella 14 ja 16 vahel varastati Pärnus Side tänaval asuva asutuse lukustatud kapist rahakotist sularaha. Kahju 1800 eurot.

Raplamaa

Avaliku korra rasked rikkumised

9. augustil kella 3 paiku löödi Raplas Kauba tänaval 32-aastast meest. Võimalik lööja on politseile teada.

9. augustil kella 7 paiku löödi Raplas Tallinna maanteel 23-aastast meest. Võimalik lööja on politseile teada.

9. augustil kella 13.40 paiku löödi Rapla vallas Kodila külas 40-aastast meest. Võimalik lööja on politseile teada.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.