Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kinnitati radioaktiivsete jäätmete käitlemise riiklik tegevuskava (2015-07-23 18:28:48)
 

Keskkonnaminister Marko Pomerants kinnitas radioaktiivsete jäätmete käitlemise riikliku tegevuskava, mis annab ülevaate Eestis olemasolevatest ja tulevikus tekkivatest radioaktiivsetest jäätmetest ja nende käitlusviisidest ning sätestab radioaktiivsete jäätmete käitlemise riikliku poliitika.

„Tegevuskava eesmärk on pakkuda otsustajatele ja jäätmete käitlejatele konkreetseid lahendusi radioaktiivsete jäätmete süstemaatiliseks käitlemiseks ja nende koguste vähendamiseks Eestis,“ selgitas Keskkonnaministeeriumi kliima- ja kiirgusosakonna juhataja Evelyn Müürsepp.

Kavas on kirjeldatud radioaktiivsete jäätmete ohutuks käitlemiseks volitatud asutusi, tehnilisi ja rahalisi vahendeid ning teadus- ja arendustegevust. Tegevuskava esitab ka valdkonna alleesmärgid, meetmed ja oodatavad tulemused aastani 2050.

Radioaktiivsete jäätmetena käsitletakse radionukliide sisaldavaid või nendega saastunud aineid, materjale või esemeid, mille aktiivsus on suurem kiirgusseaduse alusel sätestatud tasemetest ning mida tulevikus ei kavatseta kasutada.

Eesti radioaktiivsed jäätmevood on väikesed ning sobivate käitlusmeetodite valik suhteliselt piiratud. Enamik Eesti radioaktiivsetest jäätmetest pärineb Nõukogude Liidu ajast. Tänapäeval on peamised radioaktiivsete jäätmete tekitajad kiirgustegevusluba omavad meditsiini-, tööstus- ja teadusasutused. Töötavaid tuumarajatisi Eestis ei ole.

Radioaktiivsete jäätmete käitlemise riikliku tegevuskava koostamise vajadus tuleneb nii kiirgusohutuse riiklikust arengukavast kui Euroopa Liidu direktiivist 2011/70/Euratom.

Keskkonnaministeerium esitab tegevuskava hiljemalt 23. augustiks 2015 Euroopa Komisjonile.

Kinnitatud tegevuskavaga saab tutvuda Keskkonnaministeeriumi kodulehel.



Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.