Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Vabatahtlike merepäästjate read täienesid 44 inimese võrra (2015-07-17 08:25:19)


Vabatahtlike merepäästjate võistlused Pärnus

Vabatahtlikke merepäästjaid on Eestis kokku 238, neist 44 tunnustamise otsus allkirjastati 10. juulil. Lisandunutest 38 on tuge pakkumas Põhja prefektuuri, neli Ida prefektuuri ja kaks Lääne prefektuuri tööpiirkonnas.

10. juulil allkirjastas Joosep Kaasik, peadirektori asetäitja arenduse alal, vabatahtlike merepäästjate tunnustamise otsuse. Seekord on vabatahtliku merepäästja tunnistuse saajad pärit kuuest vabatahtlikust merepäästeühingust. MTÜ Tallinna Vabatahtlikust Merepäästest 30, MTÜ Watergratt Pirita liikmeid kuus, MTÜ Lahemaa Merepääste Seltsist neli, MTÜ Juminda Poolsaare Seltsist kaks ning MTÜ Noarootsi Tuletõrjeseltsist ja MTÜ Karala Vabatahtlikust Tuletõrje Seltsist mõlemast üks.

„MTÜ Tallinna Vabatahtlik Merepääste, kelle read täienesid 30 merepäästja võrra, on võtnud eesmärgiks navigatsioonihooajal sõita Vanasadamast välja 15 minutiga. Seega on Tallinna lahele oodata vabatahtlikelt merepäästjatelt täiendavat tuge,“ kirjeldab PPA merepääste juhtivpiiriametnik Raul Ilisson. Ta märgib, et see peaks rõõmustama Tallinna lahel liiklejaid ja ka kolleege merevalvekeskusest, sest ühingu katkematu valmisolek võimaldab vabatahtlikke kaasata merepäästetöödele ööpäevaringselt. „Vabatahtlike merepäästjate toel on merepääste efektiivsem, kuid see oleks veelgi efektiivsem ühiskonna toel, see tähendab, et juba merele minnes tuleks mõelda enda ja lähedaste turvalisusele,“ lisab Ilisson.

Kokku on PPA-ga sõlminud tsiviilõigusliku lepingu merepäästetööde korraldamiseks 33 ühingut:

Lääne prefektuuril 13 ühingut, neis tunnustatud vabatahtlikke merepäästjaid 102;

Põhja prefektuuril 13 ühingut, neis tunnustatud vabatahtlikke merepäästjaid 99;

Ida prefektuuril 6 ühingut, neis tunnustatud vabatahtlikke merepäästjaid 27;

Lõuna prefektuuril 1 ühing, neis tunnustatud vabatahtlikke merepäästjaid 10.

Sel aastal on PPA kaasanud vabatahtlikke merepäästjaid hädasolijate abistamisele 28 korral, koostöös on abistatud 75 inimest. Valdavalt on olnud need juhtumid, kus merehätta on jäädud kas tehnilise rikke või madalikule sõidu tõttu ja abi on vajatud pukseerimisel.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.