Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Valveta veekogud saavad sel suvel juurde üle 30 veeohutuspüstaku (2015-07-09 12:12:45)


Koostöös kohalike omavalitsuste ja kogukonnakeskustega paigaldab Päästeamet kasutatavate valveta veekogude äärde sel suvel 34 täiesti uut veeohutuspüstakut. Kümneid püstakute konstruktsioone remonditakse ning varastatud päästerõngad või viskeliinid asendatakse uutega.

Püstakute eesmärk on pakkuda inimestele informatsiooni veeohutusest, esmaabist ja päästevahendi kasutamisest ning annab ka võimaluse õnnetuse korral abivahendi järele haarata. Kiire abi kutsumiseks on sinna märgitud ka asukoha koordinaadid. Uued püstakud said täna üles Pärnusse, lähinädalatel ka teistesse Eesti paikadesse.

Päästeameti ennetustöö osakonna juhataja Indrek Intsu sõnul on Eestis palju inimeste poolt armastatud ujumiskohti, kus puudub rannavalve ja nende asukohtki ei pruugi olla alati asula lähedal, kus abi kiirem. „Andsime sel aastal taas kohalikele omavalitsustele võimaluse lisada enda valveta veekogude äärde, kus inimestele meeldib suplemas käia, veelgi abivahendeid. Kahjuks tuleb lisaks uutele püstakutele tegeleda ka eelnevatel aastatel paigaldatute uuendamisega. Igal suvel rüüstatakse veeohutuse abimehi ja varastatakse kümneid päästerõngaid või viskeliine. Seetõttu täiendame ka juba rajatud püstakuid uute vahenditega. Mõnedes kohtades kaalume ka päästevahenditele GPS seadmete paigaldamist,“ lisas Ints.

Alates aastast 2012 on paigaldanud 143 püstakut, millele lisanduvad veel tänavu paigaldatavad. Paneme kõikidele inimestele südamele, et püstakutel olevad päästevahendid on mõeldud päästmiseks ning kindlasti ei tohiks vahendeid rikkuda ega varastada. Seetõttu on ka päästerõngal lause „Kui varastad päästerõnga, varastad elu“.

Uute püstakute paiknemised ja arvud: Pärnumaale 6, Järvamaale 1, Raplamaale 3, Harjumaale 3, Jõgevamaale 2, Viljandimaale 4, Tartumaale 8, Valgamaale 3, Võrumaale 4.

Selleks, et päästjast ei saaks päästetav, tuleb päästevahendeid kasutada targalt. Lisainfo siit: http://veeohutus.ee/et/suvine-veeohutus/Paastevotted-ja-abi-kutsumine/Paastevotted.
Fotod tänaselt Pärnus toimunud uute veepüstakute avamiselt http://1drv.ms/1ILpDfu.
Kokku on sel aastal uppunud 17 inimest, eelmisel aastal samal ajal oli see arv 25.

Allikas: Päästeameti 09.07.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.