Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu hansapäevad 2015 (2015-07-09 00:06:39)
Tartu hansapäevad teevad Tartu kesksuvise linna elavaks, täites selle laada, kontsertide ja hariva tegevusega. Tavapäraselt on avatud ka rikkalik hansalaat.

Selleks nädalavahetuseks muutub Tartu kesklinn keskaegse hõnguga alaks, kus saab nautida kohalikust toorainest tehtud toitu, õppida uusi oskuseid erinevates töötubades, külastada lõpmatult kõlavaid kontserte ning veeta nii suurte kui väikeste sõpradega lõbusalt aega.

Hansapäevade projektijuhi Jaanus Tepomehe sõnul lähtutakse festivali juures sünnipäeva-tundest. "Me soovime, et kõik külastajad saaksid festivali jooksul kõhu head ja paremat täis, head muusikat kuulata, huvitavaid tegevusi nautida ning ei loomulikult puudu ka üllatused – just nagu ühel lõbusal sünnipäeval," seletas Tepomees.

Juubeldavatel Hansapäevadel seavad end üles mitmed teemalinnad ning tegevust jätkub neis lõputult. Näiteks teaduslinnas on võimalik heita pilk minevikumaailma, vaadata tänapäeva ning kiigata tulevikku koos erinevate teadlastega. Toomelaval seavad end õdusas miljöös üles säravad artistid ning sumedatel suveõhtutel saab nautida välikino Eesti uute suurepäraste filmidega. Lastelinna tegevused koonduvad sel aastal mängu ümber.

Juubeldavate Hansapäevade pidustuste raames on end avanud ka Jõelinn, kus Lodjakoja Jõekohvikus valminud erakordsel laval saab kuulata mõnusaid kontserte ning õhtuti nautida rütmikaid tantsuõhtuid. Lisaks on jõe äärde koondunud vahvad käsitöölised ning hansapäevadel populaarne posijate telk, kus ravituks saavad ka kõige ootamatumad tervisehädad.

Pirogovi platsil seab end üles maitseelamuste linn, kus hooajaliselt värskest ja kohalikust toorainest pakutakse suupäraseid maitseelamusi. Tasku küljel seab end üles Raualinn, kus sel aastal toimub amatöör-rammumeeste karikasari, mille võitja saab automaatselt professionaalseks rammumeheks.

Loomulikult ei puudu õigetelt hansapäevadelt ka hansalaat, mis ka sel korral oma kauba Tartu kesklinnas laiali laotab.

Juubeldavad Hansapäevad toimuvad Tartus 11. ja 12. juulil.

Tule kindlasti ning võta pere ja sõbrad ka kaasa!

Allikas: www.kultuur.info.ee


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.