Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartus sildub X Emajõe festival (2015-07-03 05:46:26)


Reedel ja laupäeval, 3.-4. juulil toimuv X Emajõe festival kulgeb mööda Emajõge ning jääb kaheks soojaks suvepäevaks ankrusse uude Karlova sadamasse, meeleolukat jõelist tegevust leidub Emajõe kallastel veel lodjakojast kesklinna ja Sadamateatrini.


Festivali kodusadamasse, Karlova sadamasse, koondatud ettevõtmiste hulgas on armastatud ansamblite kontserte, mõõduvõtmisi ja rammukatsumist, põnevaid Päästeameti esitlusi ning kinoõhtu, avatud on kroonikafilmide ja jutuvestmise kohvik. Festivali koostööpartnerid pakuvad tavapäraselt nutti, osavust ning loomingulisust nõudvaid tegevusi. Emajõe kala-mehed suitsetavad festivalialal võistlushoos maale toodud saaki ja valmistavad külalistele kalasuppi.

Kümnendat korda toimuva festivali esimesel päeval, reedel 3. juulil kell 17 antakse lodjakojas start ujumisvõistlusele Emajõe Karikas. Kell 19, pärast parimate ujujate autasustamist, avab linnapea Urmas Klaas raeplatsil ametlikult X Emajõe festivali ja samal nädalavahetusel toimuva Tartu Milli triatloni. Avasõnad öeldud, kutsub linnapea festivali külalisi ja linlasi edasi suunduma Karlova sadamasse. Kell 20 algab Karlova sadamas ühislaulmine Lauluahing, mille kapteniteks ja eestvedajateks on Tartu koorilauljad ning ansambel Kukerpillid. Ühislaulmisest saab õhtu edenedes ühistantsimine, milles armastatud Kukerpillid endiselt kaastegevad.

Laupäeval, 4. juulil kell 12 algab Sadamateatri kail kalapüügivõistlus "Heade Võtete Jõgi", mille juhend on üleval festivali kodulehel. Võistluse saak kaalutakse ning toimetatakse ühiseks nautimiseks Karlova sadamasse.

Festivali teisel päeval, 4. juulil saab Karlova sadamas sõita suurte ja väikeste Emajõe vee-ündjatega, imetleda tavapärast uhkete uute ja vanade aluste ning värvikate reisiseltskondadega jõeparaadi, kaasa elada laevu sikutavatele ja jõekive tõstvatele rammumeestele, nautida kreeka rütme ansambel Zorbase saatel ning lõõtspille kuulata.

Kell 12, 14, 16 ja 18 saab sadama kohvikus kuulata Emajõe väga elavat ajalugu Olev Remsu ja Hando Kruuvi väga elavas esituses, jutuvestmise vaheaegadel näidatakse filmi- ja slaidiprogrammi. Sellesuvine luulelaev väljub 21.30 Karlova sadamast, pardal festivali poeet Aapo Ilves luule- ja laulukavaga "Emajõe must nahk". Festivalialal jagub uudistamist, meisterdamist ja põnevat tegevust terveks päevaks, avatud on lasteala.

Neil, kes festivalialalt 4. juuli õhtuks juba kesklinnas tagasi, on Raekoja platsil võimalus kuulata Jüri Lumiste ja Tamme puhkpilliorkestri kontserti "Suvised viisid".

Ühes jõega on Tartus elatud juba poolteist tuhat aastat, linna sümbol Emajõgi väärib oma festivali. X Emajõe festival annab 3.-4. juulil suviselt meeleoluka võimaluse jõe ääres kokku saada ning jõeelust vaatajate ja kaasalööjatena osa saada.

X Emajõe festivali kava: www.tartu.ee/emajoefestival

Allikas: Tartu linnavalitsuse pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.