Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2015-06-23 11:33:40)

Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 193 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 4 raske tervisekahjustuste tekitamist ning 86 varavastast kuritegu, nende seas 7 röövimist ja 66 vargust (10 eluruumidest, 4 sõidukitest) ning 1 sõidukivargus või omavoliline kasutamine. Registreeriti 10 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 17 inimest. Tabati 82 alkoholijoobes ja 2 narkojoobes sõidukijuhti. Väärtegusid registreeriti 810. Möödunud nädala jooksul registreeriti 9 euro võltsimisega seotud kuritegu. Piirilt väljastati 4 sisenemiskeeldu ja Eestist saadeti välja 1 isik. Registreeriti 1 Schengeni viisaeeskirja rikkumine, 1 salakaubavedamise juhtum ning 3 piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumist. Esitati 4 varjupaigataotlust. Registreeriti 1 ebaseaduslikult riigis viibinud välismaalane.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

19. juunil teatati, et Angerja tänava korteris rünnati 23-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 23-aastase mehe.

19. juunil teatati, et Tähesaju tänaval varastati naiselt rahakott. Vargusega tekitatud kahju on 1100 eurot.

20. juunil teatati, et Puhangu tänaval löödi 28-aastast naist.

20. juunil teatati, et Estonia puiesteel tungiti kallale 52-aastasele mehele. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 28-aastase mehe.

20. juunil teatati, et Paekaare tänava korteris löödi 37-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 28-aastase mehe.

20. juunil teatati, et Läänemere teel korteris löödi peretüli käigus 32-aastast naist.

21. juunil teatati, et Kadaka tee korteris löödi peretüli käigus 43-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 34-aastase mehe.

21. juunil teatati, et Roseni tänaval löödi 38-aastast meest. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 22-aastase mehe.

21. juunil teatati, et Paavli tänava kaupluses rünnati 53-aastast turvatöötajat. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 18-aastase naise.

21. juunil teatati, et J. Koorti tänava korteris löödi peretüli käigus 35-aastast meest.

21. juunil teatati, et Mahtra tänaval rünnati 47-aastast naist.

Rasked tervisekahjustuse tekitamised

19. juunil teatati, et Veerenni tänava korteris löödi peretüli käigus noaga 39-aastast meest. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 26-aastase naise.

21. juunil teatati, et Põllu põigu hoovis tungiti ühise olengu käigus noaga kallale 36-aastasele mehele. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 36-aastase mehe.

Röövimised

19. juunil teatati, et Kopli tänaval rünnati 18-aastast meest ja võeti jõuga ära tema kõrvaklapid. Rööviga tekitatud materiaalne kahju on 15 eurot.

19. juunil teatati, et J. Sütiste teel rünnati 23-aastast ja 20-aastast meest ning nõuti ähvardusega raha.

21. juunil teatati, et Nunne tänaval tungiti kallale 24-aastasele mehele ja võeti jõuga ära tema õlakott. Rööviga tekitatud materiaalne kahju on 260 eurot.

Vargused

19. juunil teatati, et Tulika tänava territooriumilt varastati generaator. Vargusega tekitatud kahju on vähemalt 6500 eurot.

19. juunil teatati, et Kihnu tänaval pargitud sõiduautolt varastati parkimisandurid, põrkelaua võre ning udutulede katted. Vargusega tekitatud kahju on 1000 eurot.

20. juunil teatati, et Suur-Karja tänava korterist varastati avaldaja rahakott ja võeti sellelt hiljem raha välja. Vargusega tekitatud kahju on 1200 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

19. juunil teatati, et Kehra linnas Raudtee tänava kortermaja trepikojas lasti õhkpüssiga 30-aastast meest. Kannatanu vigastused pole ohtlikud. Arvatav laskja on politseile teada.

20. juunil teatati, et Maardu linnas Ringi tänaval tekkis konflikt, mille käigus löödi 27-aastast meest.

21. juunil teatati, et Peetri alevikus Vägeva tee kortermaja trepikojast varastati jalgratas. Vargusega tekitatud kahju on 500 eurot.

21. juunil teatati, et Keila vallas Niitvälja küla korteris löödi 58-aastast meest peretüli käigus kannuga. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 59-aastase naise.

21. juunil teatati, et Maardu linnas Stardi tänava korteris löödi 39-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 58-aastase mehe.

21. juunil teatati, et Kuusalu vallas tekkis konflikt pereliikmete vahel, mille tagajärjel tekitati vigastusi 27-aastasele mehele.

Vargused

19. juunil teatati, et Keila vallas Tuulna külas murti sisse eramusse ja varastati mootorsaed. Vargusega tekitatud kahju on 500 eurot.

20. juunil teatati, et Rae vallas Karla Küla eramust varastati rahakott dokumentidega. Vargusega tekitatud kahju on 945 eurot.

Juhtum piiril

19. juunil saabus Tallinna lennureisiga Istanbulist 1985. aastal sündinud Iraani Islamivabariigi kodanik. Naise ütlused reisieesmärgi kohta ei olnud usaldusväärsed. Talle koostati piiril väljastatud sisenemiskeeld ja tema viisa tunnistati kehtetuks. Isik jääb tagasilendu ootama Tallinna lennujaama kinnisele transiitalale.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Ähvardamine

21. juunil teatas 21-aastane mees, et tema telefoninumbrile helistas tundmatu mees ja ähvardas vägivallaga.

Vargused

21. juunil teatati, et Tartus Jaama tänava kalmistul varastati 32-aastaselt naiselt käekott, milles oli mobiiltelefon Sony, rahakott dokumentidega ja sõiduauto võtmed. Kahju on 396 eurot.

19. juunil teatati, et Tartus Lembitu tänava eramajast varastati rahakott dokumentide ning sularahaga. Kahju on 222 eurot.

Valgamaa

Vargus

21. juunil teatati, et Puka vallas Purtsi külas varastati talumaja juurest kolm spinninguritva. Kahju on 1070 eurot.

Kehaline väärkohtlemine

20. juunil teatati, et Valgas Kuperjanovi tänaval ründas 18-aastane noormees tuttavat samaealist noormeest.

Viljandimaa

Vargus

15. juunil avastati, et Abja vallas Raamatu külas varastati tee ääres seisnud langetustraktorilt esiklaasi kojamees koos liigendiga. Kahju on 232 eurot.

Juhtumid piiril

19. juunil saabus Luhamaa piiripunkti riiki sisenevale suunale 76-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik. Kontrollimisel selgus, et tema passis olev Schengeni mitmekordne viisa on ajaliselt kehtetu ja seega puudub mehel seaduslik laus riiki sisenemiseks. Talle väljastati riiki sisenemise keeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

19. juunil saabus Luhamaa piiripunkti riiki sisenevale suunale piirikontrolli 28-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et tema viisa on ajaliselt kehtetu. Naise riiki sisenemine tõkestati, talle väljastati riiki sisenemise keeld ja suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

21. juunil kontrollisid Varnja piirivalvurid Peipsi järvel mootorpaati, mida juhtis 36-aastane mees ja milles viibis veel kaks kaasreisijat. Mehed ei olnud registreerinud oma järvele väljumist ning ühtlasi tuvastasid piirivalvurid, et paadi juht oli tarvitanud alkoholi. Juhi suhtes algatati väärteomenetlus ning ta kõrvaldati juhtimiselt.

21. juunil saabus Koidula piiripunkti riigist väljuvale suunale 40-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik, kes kontrollimisel esitas juhiloa, mille kehtivusaeg oli lõppenud. Mees kõrvaldati juhtimiselt ning asendusjuhi saabumisel lubati sõidukil lahkuda Venemaa Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargused

19. juunil teatati politseile, et Haljala vallas Kandle külas murti sisse suvilasse, kust varastati mööblit ja muid asju. Kahju on täpsustamisel.

20. juunil teatati politseile, et Vihula vallas Karula külas murti sisse elumajja ja kõrvalhoonesse, kust varastati segumasin, muruniiduk, aiatööriistu ning muid asju. Kahju on 1925 eurot.

Ida-Virumaa

Röövimine

19. juunil kella 23 paiku rööviti Kohtla-Järvel Mõisa teel rööviti 55-aastaselt mehelt mobiiltelefon, pangakaart ja korterivõtmed. Hiljem võeti mehe pangaarvelt maha 130 eurot. Kogukahju 280 eurot.

Kehaline väärkohtlemine

21. juunil kella 16.45 paiku tungiti Kohtla-Järve Salu tänava korteris kallale 52-aastasele naisele.

Vargused

19. juunil varastati Narvas Puškini tänava maja juurest jalgratas Trek. Kahju on 800 eurot.

20. juunil kella 2 paiku varastati Narvas Puškini tänaval käekott, milles olid mobiiltelefon Samsung, vihmavari, prillid ja kosmeetika. Kahju on 770 eurot.

20. juunil varastati Narvas Haigla tänava haiglast mobiiltelefon LG. Kahju on 500 eurot.

20. juunil varastati Narvas Kreenholmi tänava korterist televiisor LG. Kahju on 708 eurot.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Hiiumaa

Abi osutamine merel

21. juunil alates kella 11.15-st saatis Kärdla mereseireoperaator Hiiumaa Sääre ninast umbes kaks meremiili põhja suunas merel olevale jahile raadiosidet kasutades väljakutseid, sest alus liikus ohtlikul kursil madala vee suunas. Korduvatele raadiokutsungitele jaht ei vastanud. Kell 11.26 jaht enam edasi ei liikunud ja oli alust arvata, et ta on sattunud madalikule. Merevalvekeskus võttis vastu otsuse suunata sellesse piirkonda olukorda kontrollima Kärdla politseijaoskonna merepäästepatrulli. Kell 11.44 edastati jahi pardalt teade, et ollakse sattunud madalikule. Merevalvekeskus tegi kindlaks, et jahi pardal on kaks isikut, nende eludele oht puudus ning leket alusel tekkinud ei olnud. Abivajajatele anti teada, et abi on juba teel. Merepäästepatrull jõudis abivajaja juurde kell 12.14 ning kell 12.27 õnnestus jaht madalikult vabastada. Vigastusi jahile ei tekkinud ning pärast ohutu liiklemise juhiste saamist jätkas alus teekonda Kuivastu sadamasse.

Järvamaa

Kehaline väärkohtlemine

20. juunil kella 22 ja südaöö vahel põhjustati Kareda vallas Esna külas füüsilist valu 29-aastasele naisele. Teo võimalik toimepanija on politseile teada.

Pärnumaa

Vargused

Ajavahemikul 18.-19. juuni murti Pärnus Ranna puiesteel sisse matkabussi ning lõhuti armatuurlaual paiknenud sõidukaamera ja varastati navigatsiooniseade Garmin. Kahju on selgitamisel.

22. juunil kella 1.50 paiku varastati Pärnus A. H. Tammsaare puiesteelt musta värvi Toyota Land Cruiser, 2012. aasta väljalase. Esialgse hinnangu kohaselt on kahju 55 000 eurot.

Raplamaa

Vargused

Ööl vastu 19. juunit varastati Kaiu vallas Kuimetsa külas maja hoovist suitsu- ja grillahi. Kahju on 350 eurot.

Ajavahemikul 19.-20. juuni varastati Rapla vallas Kuku külas talu territooriumilt ja kõrvalhoonest umbes 60 liitrit diislikütust ja erinevate sõidukite detaile. Varastatu loetelu ja kahjusumma on täpsustamisel.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.