Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti parim päästetöötaja selgub 19. juunil Rakveres (2015-06-17 14:26:04)


Juba 17. korda korraldab Päästeamet võistlust «Pritsumees 2015», mis leiab tänavu aset 19. Juunil Rakveres Põhjakeskuse platsil. Võistlejate seas on ka külalised Leedust, kellega kohalikud mõõtu võtavad.

Tegemist on kutsemeisterlikkuse võistlusega, mida tegelikkuses peaks iga päästja võtma kui head normi, see on kõikidele päästetöötajatele jõukohane. Võistlus iseloomustab päästetööd ehk päästja peab ka oma töös olema valmis kõikideks väljakutseteks, kus on vaja tõsist pingutust ja taluda kannatust. „Küsimus pole vaid toores jõus ja jooksu kiiruses, see on kombinatsioon osavusest, vastupidavusest, heast ettevalmistusest, et rasketes olukordades päästa abivajaja, paariline või tulla ise raskest olukorrast välja,“ sõnas võistluse peakohtunik Raoul Raidna. „Samasugust füüsilist pingutust ja liikumist tuleb päästjal teha ka hoonete tulekahjudel või liiklusavariidel, et päästa inimeste elu ja tervist.“

Jõukatsumisel käib võistlus neljal alal ja igal alal kahel rajal korraga ehk ühel hetkel on kõik neli rada korraga töös ehk 8 võistlejat korraga väljakutsel. Võistlejad veavad voolikuliine lahti ja näitavad vooliku käsitsemise osavust, transpordivad kannatanut (80 kg), läbivad takistusribasid, ronivad torni ja teevad palju muud vaatemängulist.

Esimene start on kell 11.15 hommikul ja umbes kella 16.30 paiku saab jõuproov läbi.

Kaasaelajatel on võimalus kustutada ka ise tuld ning küsida tule- ja veeohutuse kohta spetsialistidelt nõu.

Allikas: Päästeameti 17.06.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.