Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajandusmuuseumis taas võistlustules kaunimad vissid (2015-06-15 16:10:52)


Teisipäeval, 16. juunil valitakse Eesti Põllumajandusmuuseumis Eesti kauneim viss. Konkursil osaleb 104 kõige kaunimat eesti holsteini ja eesti punast tõugu lehma. Näitus toimub Eesti Põllumajandusmuuseumi ja Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu koostööna.

 

"Piimandussektor on Eesti põllumajanduse üks peamisi valdkondi ja mullu olime piimatoodangult lehma kohta ELs 5. kohal. Vissikonkursid on populaarsed kõikjal maailmas. Kandidaatidel hinnatakse välimikku, vastavust tõutüübile, udara ja jalgade ehitust. Vähemoluline ei ole ka loomade esitlemine ning omavaheline harmoonia esitlejaga. Konkurssi hindab Stefan Widmer Šveitsist, kes on suurte kogemistega kohtunik ning ka varasemalt 2007. a Eestis kohtuniku ülesandeid täitnud." ütles Eesti Tõuloomakasvatuse Ühistu juhatuse esimees Tanel-Taavi Bulitko.

Näitus-konkursi eesmärgiks on tõsta esile Eesti tõuaretajate tööd ning tutvustada avalikkusele senise töö tulemusi. Seekordsel vissi valimisel osaleb 22 loomakasvatusettevõtet kõikjalt üle Eesti. Osalejad tulevad kohale Tartu, Jõgeva, Põlva, Järva, Viljandi, Rapla, Lääne, Harju ja Võru maakonnast.

 

Esimene väljanäitus toimus eesti punase tõugu lehmadele 14. juunil 1990 ja sama aasta augustis tol ajal veel mustakirju tõu nime kandnud veistele. 2000. aastal kolis näitus-konkurss Ülenurmele Eesti Põllumajandusmuuseumisse. Alates 2012. aastast hinnatakse mõlemat tõugu samal konkursil. Loomi hinnatakse kolmes vanuseklassis. Konkursi finaal algab kell 15, mil selgub Eesti tänavune kauneim lehm.

 

Eesti Põllumajandusmuuseum asub Tartumaal ajaloolises Ülenurme mõisakompleksis. Muuseumi põhiülesandeks on põllumajanduse ja maaelu arenguga seonduva kogumine ning tutvustamine avalikkusele. Uusi trende tutvustavad näitused, hariduslikud programmid, sepa- ja puutöö, restaureerimine, naiste käsitöö, rukkileiva küpsetamine ja palju muud.

Viss 2015 kava: http://www.epm.ee/event/viss-2015/

 

Allikas: Eesti Põllumajandusmuuseumi 15.06.2015 pressiteade



Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.