Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajandusmuuseumis esitletakse raamatut Eestis isetehtud masinatest (2015-06-13 10:33:43)


Laupäeval, 13. juunil kell 12 toimub Peeter Böckleri poolt koostatud raamatu "Isetehtud traktoreid
Eestis" esitlus Eesti Põllumajandusmuuseumis.

"Peeter Böckler on teinud ära suure töö ja aastate jooksul kogunud infot isetehtud traktoritest ja teistest masinatest. Meil on hea meel, et just meie juures toimuval 5. üleriigilisel masinapäeval toimub raamatu esitlus." ütles Eesti Põllumajandusmuuseumi direktor Merli Sild.

Peeter Böckler ütleb ise raamatu eessõnas nii: "Iseehitatud traktoreid hakkasin pildistama kui uunikume juba 70. aastatel. Selles raamatus on need pildid kui tundmatute ehitajate töö, sest ma ei pidanud pildistamise päevikut. Fotod säilitasin põhiliselt slaididena."

Kodusel teel hakati Eestis ehitama traktoreid juba 1950. aastatel. Sundkollektiviseerimisel korjati taludest ära hobused, kellega tehti praktiliselt kõik põllutööd. Ka talude maad ühistati, kuid igale perele jäeti kuni 0,6 ha aiamaad. Selle maalapi harimiseks aga puudus tehnika ja maaharimise riistad. Tingimused väiketraktori ehitamiseks olid enam-vähem loodud kodus garaažis. Treiti, masinrauasaega saeti ja keevitati reeglina majandi töökojas

Sama päeval toimub Eesti Põllumajandusmuuseumis ka 5. üleriigiline masinapäev "Mehed ja masinad" ning suur Ülenurme mõisa vanavaralaat.

Eesti Põllumajandusmuuseum asub Tartumaal ajaloolises Ülenurme mõisakompleksis. Muuseumi põhiülesandeks on põllumajanduse ja maaelu arenguga seonduva kogumine ning tutvustamine avalikkusele. Uusi trende tutvustavad näitused, hariduslikud programmid, sepa- ja puutöö, restaureerimine, naiste käsitöö, rukkileiva küpsetamine ja palju muud.

5. üleriigilise masinapäeva "Mehed ja masinad" kava: http://www.epm.ee/event/vabariiklik-masinapaev/

Allikas: Eesti Põllumajandusmuuseumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.