Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu uus piletisüsteem igapäevasele sõitjale bussipiletite hindu ei kergita (2015-06-13 10:31:20)

Linnavalitsus saatis volikogule arutamiseks Tartu ühistranspordi elektroonilise piletisüsteemi eelnõu, millega kinnitatakse septembris uue süsteemiga kehtima hakkavad piletihinnad, -liigid ja soodustused.

"Kokkuvõtvalt öeldes - bussipiletite hinnad valdavalt ei tõuse ja kõik senised soodustused jäävad kehtima. Uues süsteemis kujunevad piletihinnad enamikule sõitjatest senisest soodsamakski, kuna hindadeks oleme kavandatud senised ID-pileti hinnad," kommenteeris abilinnapea Valvo Semilarski.

Ainsana kallineb bussijuhilt ostetav paberpilet, mille hind tõuseb ühelt eurolt 1,5 euroni. "Selle eesmärk on vähendada bussijuhtide käest ostetavate piletite hulka ja nii vähendada seisakuid peatustes. Praegu ostetakse juhilt keskmiselt üks pilet minutis, eelmisel kuul näiteks müüsid bussijuhid ligi 40 000 piletit," selgitas Semilarski.

Kehtima jäävad kõik senised perioodipiletid. Kasutuselt kaob vaid kümne üksikpileti komplekt ning praegu bussijuhi käest ostetav tunnipilet on alates 1. septembrist ühe sõidu pilet.

Selle aasta sügisest tulevad Tartu ühistranspordis kasutusele uued elektroonilised bussikaardid - kontaktivaba kiibiga plastikkaardid ja kleebised, mida tuleb bussi sisenedes viibata bussiuste juurde paigaldatud tuvasti juures. Uue bussikaardi kasutamine on kohustuslik kõigile reisijatele, sealhulgas ka tasuta sõitvatele üle 65-aastastele pension äridele. Oma sõitu ei pea registreerima vaid ühistranspordiseaduse alusel tasuta sõitjad (koolieelikud, puudega lapsed, sügava puudega isikud ).

Bussikaarte saab osta, neile raha kanda ja neid isikustada samades kohtades, kus praegu on bussipiletite müügikohad. Nii bussikaart kui kleebis maksavad 2 eurot. Tasuta saavad linnalt oma bussikaardi 65-aastased ja vanemad inimesed, raske puudega isikud ja teised linna poolt tasuta sõiduõiguse saanud reisijad.

Õpilastel kehtib bussikaardina uus Tartu õpilaspilet, mille väljastavad ja isikustavad koolid.

Uued bussikaardid tulevad müügile 20. augustil ning uus bussipiletisüsteem hakkab tööle 1. septembrist 2015. Kuni käesoleva aasta lõpuni kehtivad uus ja vana süsteem paralleelselt ning saab osta praegu kehtivaid paber- ja ID-pileteid. Vanu pileteid saab kasutada kuni 31. märtsini 2016.

Augusti lõpust alustab tööd ka ööpäevaringne infotelefon, kust saab küsida nõu ja abi murede korral, mis on seotud uue elektroonilise piletisüsteemiga.

Rohkem infot http://www.tartu.ee/bussikaart

Allikas: Tartu Linnavalitsuse pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.