Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kruuse: tõstatame Venemaa poolt kalatoodetele kehtestatud sisseveokeelu teema Euroopa Liidu tasandil (2015-06-11 00:09:06)


Eesti tõstatab Euroopa Liidu põllumajandus- ja kalandusministrite nõukogul Lätile ja Eestile Venemaa poolt kehtestatud kalatoodete sisseveokeelu teema, ütles maaeluminister Urmas Kruuse 10.juuni kohtumisel Eesti kalandussektori esindajatele.

"Eesti delegatsioon tõstatab järgmisel teisipäeval toimuval Euroopa Liidu põllumajandus- ja kalandusministrite nõukogul küsimuse Venemaa sisseveopiirangute kohta Läti ja Eesti kalatoodetele," ütles maaeluminister Urmas Kruuse. "Sisseveokeelu põhjendused panevad kahtluse alla kogu Euroopa Liidu toiduohutussüsteemi, mis ei ole kindlasti asjakohane."

Kohtumisel kalandussektori esindajatega oli kõne all ka sektori konkurentsivõime parandamiseks Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi 2014-2020 vahenditest plaanitavad tegevused. "Näiteks on üheks võimaluseks Eestis kalakomponentide tehase ehituse alustamise toetamine, mis võimaldab teha alternatiivseid tooteid ja vähendada seega Eesti kalandussektori haavatavust," ütles Urmas Kruuse. "Samuti on plaanis järgmise perioodi vahenditest jätkata toetusmeetmeid kalandussektori osalemiseks välismessidel, mis aitaks kaasa uute turgude leidmisele."

Vene Föderatsiooni fütosanitaarjärelevalveamet (Rosselhoznadzor) inspekteeris Eesti ja Läti kalatöötlemisettevõtteid 17.-23. maini ning keelas alates 4. juunist Eesti ja Läti kalatöötlemisettevõtete preservide ja konservide sisseveo Venemaale.

Venemaa kehtestas eelmise aasta 7. augustil täieliku embargo looma- ja sealihale, puu- ja köögiviljadele, linnulihale, kaladele, juustule, piimale ja piimatoodetele Euroopa Liidust, USAst, Austraaliast, Kanadast ja Norrast. Kalakonservid jäid toona keelu alt välja.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.