Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Roosipäevad „Suvepäikeses heljub lõhnameri“ Tallinna Botaanikaaias (2015-06-10 00:16:43)


18.-19. juulil kutsub Tallinna Botaanikaaed roosipäevadele – toimub istikute müük ning nõu annavad kogenud ja tunnustatud roosikasvatajad Eesti Roosi klubist. Huvilistele toimuvad ekskursioonid ja tutvustatakse roosidest tehtud ilutooteid.

Maailmas enim on vist küll aretatud peenraroose – kaunikujuliste õitega rikkalikes värvitoonides sorte, kelle õiteilu jääb silmakõrgusest madalamale.  Õitemerena heljuvad peenrad on kui säravad värvilised käsitöövaibad, mille võlu täiendab vaimustav lõhn. Mida kõike siin ei leidu – sidrunit, õunu  ja teisi puuvilju, kerget värsket rohulõhna, rasket ja uimastavat eeterlikku aroomi. Paljudel sortidel on varrel vaid üks-kaks kaunilt vormitud õit, teistel on õied suurtes kobarates. On püstiseid lopsakate lehtedega põõsaid, on põõsaid, kelle võrsed kalduvad õite raskuse all lausa maadligi. Kes nad on? Need on polüantroosid, polüant-hübriid- ja floribundroosid, grandifloora- ja tee-hübriidroosid. Nende hulka võivad kuuluda ka peenraid ääristavad miniroosid ja kompaktsed pinnakatjad. Nende rooside ühiseks omaduseks on soov olla enam kaitstud ja hellitatud, kui võimsad ja vastupidavad pargiroosid või põõsasroosid.

Roosipäevadel toimuvad mõlemal päeval huvilistele ekskursioonid kell 12.00, 16.00 eesti keeles ja 14.00 eesti ja vene keeles. Ekskursioone juhivad Else Liventaal ja Urmas Laansoo.

Allikas: Tallinna Botaanikaaia pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.