Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2015-06-08 23:28:11)

Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 203 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 2 raske tervisekahjustuse tekitamist, 3 avaliku korra rasket rikkumist, 70 varavastast kuritegu, millest 1 oli rööv ja 60 vargused (eluruumidest 6 ja sõidukitest 2).

Sõidukivargusi ja omavolilisi kasutamisi oli 1 ning alkoholijoobes sõidukijuhte tabati 111. Registreeriti 16 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 21 inimest. Väärtegusid registreeriti 737.

Piiril väljastati 17 sisenemiskeeldu, registreeriti 2 Schengeni viisaeeskirja rikkumist ja 4 riigipiiri ebaseaduslikku ületamist, mille käigus peeti kinni 9 inimest. Lisaks registreeriti 1 salakauba vedamise juhtum.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

5. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval asuva maja korteris lõi 46-aastane mees 22-aastast meest. Kahtlustatav peeti kinni.

5. juunil teatati, et Sadama tänaval tekitati kehavigastusi 24-aastasele naisele.

5. juunil teatati, et Kesklinnas Liivalaia tänaval tekitas 18-aastane mees kehavigastusi 25-aastasele mehele.

5. juunil teatati, et Lasnamäel Arbu tänaval asuva maja korteris lõi 30-aastane mees 27-aastast naist. Kahtlustatav peeti kinni.

6. juunil teatati, et Lasnamäel Pallasti tänaval tekitati kehavigastusi 23-aastasele mehele.

6. juunil teatati, et Kesklinnas Gildi tänaval asuva maja korteris lõi 35-aastane mees 40-aastast naist. Kahtlustatav peeti kinni.

6. juunil teatati, et Lasnamäel K. Kärberi tänaval asuva maja korteris tekitas 47-aastane mees kehavigastusi 46-aastasele naisele. Kahtlustatav peeti kinni.

6. juunil teatati, et Lasnamäel Ümera tänaval tekitas 27-aastane mees kehavigastusi 18-aastasele mehele ja 66-aastasele mehele. Kahtlustatav peeti kinni.

6. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Puhangu tänaval tekitas 45-aastane mees kehavigastusi 53-aastasele naisele ja 47-aastasele mehele. Kahtlustatav peeti kinni.

6. juunil teatati, et Haaberstis Õismäe teel tekitas 30-aastane mees füüsilist valu 35-aastasele naisele.

7. juunil teatati, et Kesklinnas J. Poska tänaval asuva maja korteris tekitas 32-aastane mees kehavigastusi 30-aastasele naisele. Kahtlustatav peeti kinni.

7. juunil teatati, et Lasnamäel Majaka tänaval asuva maja korteris tekitas 45-aastane mees kehavigastusi 51-aastasele naisele. Kahtlustatav peeti kinni.

Vargus

6. juunil teatati, et Kesklinnas Roseni tänaval asuvast majutusasutusest varastati 2500 eurot sularaha.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

5. juunil teatati, et Haaberstis Järveotsa teel tekitas 50-aastane mees kehavigastusi tuttavale 51-aastasele mehele.

6. juunil teatati, et Maardus Peterburi teel tekitati füüsilist valu 45-aastasele mehele.

6. juunil teatati, et Maardu linnas Ringi tänaval asuva maja korteris peksis 57-aastane mees 54-aastast naist. Kahtlustatav peeti kinni.

6. juunil teatati, et Viimsi vallas Rannavälja tänaval tekitas 45-aastane mees füüsilist valu 66-aastasele naisele.

7. juunil teatati, et Maardus Keemikute tänaval tekitati kehavigastusi 34-aastasele mehele.

Vargused

5. juunil teatati, et Kose alevikus Pikal tänaval asuvast garaažist on varastatud tööriistu. Kahju on 400 eurot.

5. juunil teatati, et Anija vallas varastati sõiduautost tööriistu. Kahju on 4500 eurot.

6. juunil teatati, et Paldiski linnas Rae tänaval asuvast garaažist varastati tööriistu. Kahju on 450 eurot.

Juhtumid piiril

5. juunil koostati piiril sisenemiskeeld India Vabariigi kodanikule, kelle ütlused reisi eesmärgi kohta polnud usaldusväärsed. Naise viisa tunnistati kehtetuks ja ta ootab Tallinna lennujaama non-Schengeni alal tagasilendu.

5. juunil koostati piiril sisenemiskeeld Ukraina kodanikule, kes oli andnud valeandmeid reisi eesmärgi kohta. Mehe viisa tunnistati kehtetuks ja ta ootab Tallinna lennujaama non-Schengeni alal tagasilendu.

7. juunil koostati piiril sisenemiskeeld Usbekistani Vabariigi kodanikule, kelle ütlused reisi eesmärgi ja asjaolude kohta polnud usaldusväärsed, lisaks puudusid tal reisi kestel piisavad elatusvahendid. Mehe viisa tunnistati kehtetuks ja ta ootab Tallinna lennujaama non-Schengeni alal tagasilendu.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Vargus

8. juunil teatati, et Jõgeval murti akna kaudu sisse Tallinna maantee kauplusesse ja varastati kümme paari tööpükse. Kahju on umbes 800 eurot.

Tartumaa

Vargus

7. juunil teatati, et öö jooksul varastati Tartus Vaksali tänaval trepikojast lukustatud jalgratas Felt. Kahju on 300 eurot.

Avaliku korra raske rikkumine

6. juunil teatati, et Tartus Puiestee tänava majas on pomm. Demineerijad majast lõhkekeha ei leidnud. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 48-aastase mehe.

Kehaline väärkohtlemine

7 juunil teatati, et Ülenurme vallas Räni alevikus ründas 39-aastane mees oma 35-aastast abikaasat.

Viljandimaa

Kehalised väärkohtlemised

6. juunil teatati, et Viljandis Tartu tänava meelelahutusasutuse ees on omavahel kaklema läinud kaks omavahel tuttavat 22-aastast meest. Kakluse tagajärjel sai üks meestest viga ja ta toimetati traumapunkti kontrolli. Teine mees toimetati Viljandi politseijaoskonda.

6. juunil teatati, et Viljandis Kirsimäel lõi 26-aastane mees tuttavat 20-aastast naist põhjustades viimasele füüsilist valu. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Juhtumid piiril

5. juunil avastasid Mustvee kordoni piirivalvurid Peipsi järvel neli ebaseaduslikult püügile asetatud tähistamata nakkevõrku. Piirivalvurid eemaldasid võrgud püügilt ning toimetasid Mustvee kordonisse hoiule.

6. juunil avastasid Mehikoorma piirivalvurid Lämmijärvel tundmatu aluse ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületuse suunaga Eesti Vabariigist Venemaa Föderatsiooni ja tagasi. Piirivalvurid pidasid aluse, milles viibis kolm meest kinni ning paati juhtinud 58-aastasele mehele rahatrahv.

Mõni tund hiljem pidasid Mehikoorma piirivalvurid Lämmijärvel kinni ka teise aluse, mis ületas ebaseaduslikult ajutist kontrolljoont Eesti Vabariigist Venemaa Föderatsiooni ja tagasi. Paati juhtinud 45-aastasele mehele määrati rahatrahv 120 eurot. Mõlemal juhul toimus rikkumine paadis viibinud meeste sõnul navigatsioonivahendite puudumise tõttu.

Samal päeval avastasid Mehikoorma piirivalvurid Lämmijärvel veel kolmandagi aluse ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületuse suunaga Eesti Vabariigist Venemaa Föderatsiooni ja tagasi. Piirivalvurid pidasid kontrolljoone ületanud mootorpaadi kinni ning tuvastasid, et seda juhtinud 57-aastane mees oli ka tarvitanud alkoholi. Mees rikkus Riigipiiri ja Meresõiduohutuse seadust ning tema suhtes alustati väärteomenetlus.

Lõuna prefektuuri piirivalvekapten Mati Mikson ütles, et järvele minejatel tuleks end kindlasti varustada tehniliselt korras navigatsioonivahenditega. "See aitab vältida ebaseaduslikku kontrolljoone ületust, aga võimaldab ka hättasattumisel selgitada oma täpsemat asukohta ning saada kiiremat abi," ütles Mikson. Lisaks tuleks navigatsioonivahendit kasutades kontrollida, kas sellel kuvatavad koordinaadid on vastavuses piirirežiimi alaga. Sisestades leheküljel www.piiriveekogu.ee (oluline info ja piirangud) olevad koordinaadid oma navigatsiooniseadmesse, välistate piirirežiimi alasse ja naaberriigi territooriumile sattumise. Ühtlasi saab lisainfot küsida lähimast kordonist.

7. juunil teatas 56-aastane mees Mehikoorma piirivalvuritele, et on paadiga Lämmijärvel ja ei jaksa tugeva tuule tõttu tagasi kaldale sõuda. Paadi juurde jõudnud Mehikoorma piirivalvurid võtsid paadis olnud kaks meest oma paati ja sõudepaadi sleppi ning toimetasid nad Vanaküla sadamasse. Meeste tervislik seisund oli hea ning arstiabi nad ei vajanud.

7. juunil pidasid Varnja piirivalvurid Varnja alevikus kinni sõiduauto Opel, mida juhtinud 54-aastane mees oli joobes. Piirivalvurid kõrvaldasid mehe juhtimiselt.

7. juunil tõkestasid Koidula piiripunkti piirivalvurid 36-aastase Moldova kodaniku riiki sisenemise, kuna mees ei suutnud ära põhjendada oma saabumise eesmärki. Mehele väljastati riiki sisenemise keeld ja ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargus

5. juunil varastati Rakveres Kastani tänava parklast punast värvi telk. Kahju on täpsustamisel.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

6. juunil kella 13.25 paiku löödi Narvas Kerese tänava kaupluses 22-aastast meest. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 33-aastase naise.

6. juunil kella 11 paiku tungiti Narvas Tallinna maantee korteris kallale 42-aastasele naisele.

7. juunil kella 17.10 paiku löödi Kohtla-Järvel Metsapargi tänava korteris 29-aastast meest.

Vargused

7. juuni hommikul varastati Narvas Kangelaste tänava maja juurest kaks mobiiltelefoni, autovõti, käekell ja sigaretid. Kahju on 648 eurot.

7. juunil teatati politseile, et Narvas Tiimani tänava maja eest varastati sõiduauto Honda registreerimisnumbriga 779MCE. Kahju on 500 eurot.

7. juunil teatati politseile, et Narvas Linda tänava korterist varastati mobiiltelefon Samsung ja sülearvuti HP. Kahju on 489 eurot.

7. juunil kella 23.30 paiku varastati Narvas Aasa tänava majast trimmer, kell ja muid asju. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 35-aastase mehe. Tekitatud kahju on täpsustamisel.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Hiiumaa

Sõiduki omavoliline kasutamine
Ööl vastu 5. juunit võeti Emmaste vallas Kurisu külas omavoliliselt kasutamiseks sõiduauto BMW, millel oli jäetud võti süütelukku.

Läänemaa

Otsingu- ja päästejuhtum

6. juunil kella 15 paiku teatati merevalvekeskusele, et Hobulaiul lähistel on vigastatud sõukruviga väikelaev, mille pardal on 19 inimest. Kellegi elud ohus ei olnud, kuid mandrile liikuda polnud võimalik. Sündmusele reageerisid Reservpäästerühma vabatahtlikud ja Haapsalu politseijaoskonna merepäästjad. Kell 17.19 olid kõik päästetud inimesed toodud Rohuküla sadamasse. Vigastatud väikelaev sõitis Rohuküla sadamasse ja selle teekonda turvas Haapsalu politseijaoskonna merepäästeüksus.

Pärnumaa

Kehalised väärkohtlemised
5. juunil teatati politseile, et 3. juunil kella 21 paiku tekitati Tahkuranna vallas füüsilist valu 71-aastasele naisele.

7. juunil kella 6 paiku löödi Häädemeeste alevikus 20-aastast meest.

Vargused
Ööl vastu 5. juunit varastati Pärnus Tallinna maanteel sõiduautolt Fiat mootoriosasid. Kahju on 1500 eurot.

Ööl vastu 6. juunit varastati Pärnus Riia maanteel veoauto kütusepaagist 210 liitrit diiselkütust. Kahju on 245 eurot.

Raplamaa

Kehalised väärkohtlemised

4. juunil südaöö paiku löödi Kohila vallas omavahelise tüli käigus 56-aastast meest. Kahtlustatavana otsib politsei 34-aastast meest.

6. juunil kella 12 paiku löödi Raplas omavahelise tüli käigus 73-aastast naist. Kahtlustatavana peeti kinni 40-aastane mees.

5. juunil kella 6 paiku löödi Kohila vallas omavahelise tüli käigus 53-aastast meest. Kahtlustatavana peeti kinni 35-aastane mees.

7. juunil kella 13 paiku löödi Käru vallas omavahelise tüli käigus 35-aastast naist. Kahtlustatavana peeti kinni 39-aastane mees.

Vargused

6. juunil kella 10 paiku varastati Raikküla vallas Purku külas lukustamata uksega korterist televiisor, kaks sülearvutit ja muid esemeid. Kahju on 545 eurot.

5. juunil kella 14 paiku avastati, et Kehtna alevikus Staadioni tänaval on varastatud jalgratas GT. Kahju on 250 eurot.

Saaremaa

Raske tervisekahjustuse tekitamine
4. juunil kella 23 paiku leiti Kuressaares Suur-Sadama tänaval korterist 37-aastase mehe vägivalla tundemärkidega surnukeha.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.