Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Venemaa keelas Eesti kalakonservide sisseveo (2015-06-04 12:00:34)


Vene Föderatsiooni fütosanitaarjärelevalveamet (Rosselhoznadzor) edastas Veterinaar- ja Toiduametile 17.-23. mail toimunud Eesti kalatöötlemisettevõtete kontrolli raporti ja otsuse, mille kohaselt keelatakse Eesti kalakonservide sissevedu Venemaale.

"Eesti puhul konkreetset inspekteerimise põhjust välja ei toodud, viidati umbmääraselt rikkumistele. Samuti on lõppraportis toodud hulk otsitud põhjendusi kalakonservide sisseveo keelamiseks. Praegust olukorda tuleb vaadata osana Venemaa poolt Euroopa Liidu toidukaupadele kehtestatud sanktsioonidest," ütles Veterinaar- ja Toiduameti peadirektor Ago Pärtel. "Eesti kalatöötlemisettevõtete tooted vastavad kõikidele Euroopa Liidu ja Eesti nõuetele ning on tarbijatele ohutud."

Rosselhoznadzori inspektorid kontrollisid nelja Eesti kalatöötlemisettevõtet 17.- 23. maini. Samal ajal inspekteeriti ka Läti kalatööstusi.

Venemaa teatas eelmise aasta 7. augustil, et kehtestab täieliku embargo looma- ja sealihale, puu- ja köögiviljadele, linnulihale, kaladele, juustule, piimale ja piimatoodetele Euroopa Liidust, USAst, Austraaliast, Kanadast ja Norrast. Kalakonservid jäid toona keelu alt välja.

Eelmisel aastal eksporditi kalatooteid Venemaale 3,21 miljoni euro eest.

Allikas: Veterinaar- ja Toiduameti 04.06.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.