Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Taimekasvatuse Instituut sõlmis koostöökokkuleppe Hiina teadlastega (2015-05-28 03:34:48)


Eesti Taimekasvatuse Instituudi (ETKI) direktor Mati Koppel ja Liaoningi Põllumajandusteaduste Akadeemia asepresident Sun Zhanxiang allkirjastasid 23. mail Hiinas Shenyangis lepingu senise sordiaretuse alase koostöö jätkamiseks.

"Näeme selles lepingus võimalikku kasu Eesti põllumajandustootjatele. Üks meie põhilisi kokkuleppeid oli koostöö sojaoa sordiaretuse alal. Hiina on ju sojaoa kodumaa ning ka Eesti põllumehed huvituvad praegu sojaoa kasvatamisest," ütles ETKI direktor Mati Koppel. "Kindlasti on kokkulepe oluline ka ETKIle kui teadusasutusele, kuna meid hinnatakse muuhulgas rahvusvaheliste lepingute ja sidemete põhjal."

Lepinguga kinnitati söödakultuuride, köögiviljade, kartuli ja talirukki aretusmaterjali vahetus ning lepiti kokku konkreetsed tegevused uute külma-, haigus- ja põuakindlate, kõrge saagi ja kvaliteediga sortide aretuse alal. Lisaks kavandati ühiseid uuringuid otsekülvi, orgaaniliste väetiste ja vahekultuuride kasutamise alal, täpsustati vastastikust teadlaste vahetust ning ühiste publikatsioonide avaldamist.

Lepingu allkirjastamisele eelneva visiidi käigus tutvus ETKI delegatsioon Liaoningi Põllumajandusteaduste Akadeemia katsejaamade, põldkatsete ja laboratooriumitega. Visiidi lõpus vahetasid kahe riigi teadusasutused erinevate kultuuride seemneid.

ETKI teeb Liaoningi Põllumajandusteaduste Akadeemiaga koostööd alates 2010. aastast.

Allikas: Eesti Taimekasvatuse Instituudi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.