Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaminister: seenepurke on mõistlik hoida keldris, puhast vett maa all (2015-05-23 00:30:58)

 

Keskkonnaminister Marko Pomerants ütles täna Puhta Vee teemapargi õppehoone avamisel, et keskkonnahariduse pakkumine on oluline, sest elukeskkonna tervislikuna hoidmiseks on vaja teadmisi meid ümbritseva keskkonna ja selle seisundi kohta.

 

"Vesi on elu alus ning meie elu kvaliteet sõltub otseselt vee kvaliteedist. See on lihtne tõde, mis võrdlemisi puhta loodusega veerohkes Eestis kipub võib-olla mõnikord ära ununema. Seetõttu on tänuväärne, et meie väikeses riigis on üks koht, kus nii vanad kui noored saavad teadmisi vee kohta ammutada. Puhta Vee teemapark asub Pandivere kõrgustiku lael. See pole mingi reservaat. Siin toimub nii põlluharimine kui metsade majandamine. Seda tuleb teha nii, et põhjavesi me jalge all, maa sees, oma kvaliteeti ei kaotaks. Seeni hoiame keldris ja põhjavett maa sees. Mõlemal juhul soovime, et suhu jõudev oleks maitsev ja puhas," sõnas keskkonnaminister.

 

Puhta vee teemapark on puhta vee temaatikale keskenduv teaduspark, kust saab vastuse küsimustele "Kuidas tekib puhas põhjavesi -joogivesi? Kuidas sõltub elu puhtast veest ja millest sõltub vee kvaliteet?" ning saab osa loodusõpperetkedest. Teemapargi keskus paikneb Metsamõisa talus Järsi külas Tamsalu vallas.

 

Puhta vee teemapark paikneb Pandivere ja Adavere-Põltsamaa nitraaditundliku alal, kus leidub karstilehtreid, karstijärsakuid, karstikoopaid ja Järsi karstijärv, mis kõik kokku annavadki võimaluse tutvustada vee teket ja selle kodu.

 

Riigile kuuluv sihtasutus Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) toetab kümne kooli õppekäike Puhta Vee Teemaparki ligi 21 000 euroga.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.