Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu muudab koerte kiibistamise kohustuslikuks (2015-05-22 02:29:08)


Tartu volikogu kinnitas eile uue koerte ja kasside pidamise eeskirja, mis kohustab koeraomanikke oma lemmikloomi kiibistama ja registrisse kandma.


Uue eeskirja järgi tuleb Tartus peetav koer märgistada mikrokiibiga ning kanda Eesti Väikeloomaarstide Seltsi Eesti lemmikloomaregistrisse hiljemalt kolme kuu jooksul pärast koera sündi, vanema koera puhul ühe kuu jooksul alates koera võtmisest. Kasside ja muude lemmikloomade kiibistamine ja registreerimine ei ole kohustulik, küll aga soovitatav.

Seni on koerad tulnud registreerida Tartu linna peetavas lemmikloomaregistris, mis praktikas ei ole osutunud efektiivseks, kuna loomaarstid ja loomade varjupaiga töötajad sellele juurde ei pääse, samuti on loomapidajate jaoks olnud arusaamatu vajadus tulla looma registreerimiseks linnavalitsusse.

Enamik loomaarste ning Tartu linna koduta loomade varjupaik kasutab oma igapäevatöös Eesti Väikeloomaarstide Seltsi kiibimärgistusel põhinevat lemmikloomaregistrit, mis võimaldab loomi identifitseerida ja omanikel oma kadumaläinud lemmiku üles leida.

http://www.lemmikloomaregister.ee/

Kiipide paigaldamise ja registrisse kandmisega tegelevad loomaarstid.

Uus koerte ja kasside pidamise eeskiri jõustub selle aasta 1. juulist. Üleminekuajaks on ette nähtud kuus kuud ehk käesoleva aasta lõpuks peaksid kõik koerad olema märgistatud ja Eesti lemmikloomaregistrisse kantud ning Tartu linna register lõpetab tegevuse.

Allikas: Tartu Linnavolikogu pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.