Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Puu- ja köögiviljatööstuste müügitulu 2014. aastal suurenes (2015-05-20 13:17:01)


Puu- ja köögivilja töötleva tööstuste müügitulu oli 2014. aastal 68 miljonit eurot, mis on aasta varasemast 4,8% enam, selgub Põllumajandusministeeriumis koostatud
sektori 2014. aasta ülevaatest.

"Müügitulu mõningast kasvu toetas tarbija kindlustunde paranemisest tulenenud sisenõudluse suurenemine. Samas pidurdas eksporti Eesti jaoks oluliste kaubanduspartnerite Soome ja Rootsi nõrk nõudlus," ütles Põllumajandusministeeriumi kaubanduse ja põllumajandussaadusi töötleva tööstuse osakonna juhataja Taavi Kand.

68 miljoni euro suuruse müügitulu juures teeniti 4,9 miljonit eurot kasumit, mis on aasta varasemast 53% enam. "Puu- ja köögiviljatööstuste kogukasum kasvas mullu oluliselt kiiremini kui toiduainetööstuse tegevusalade keskmine, seda põhiliselt müügitulu kasvu ja kulude kokkuhoiu tulemusel," ütles Kand. "Samas tuleb 53% suuruse kogukasumi kasvamise puhul arvestada madala võrdlusbaasiga- 2013. aastal kasvasid toorainete hinnad oluliselt ja kasum vähenes peaaegu 40%".

Puu- ja köögiviljatööstused eksportisid 2014. aastal ligi 21 miljoni euro eest, mida oli aasta varasemast 13% vähem. "Venemaa poolt kehtestatud sanktsioonid meie puu- ja köögiviljatöötlejaid otseselt ei mõjutanud, kuid kaudselt jõudsid piirangute mõjud siiski ka Eesti tarbijani. Sanktsioonide tulemusel kaotasid Euroopa Liidu suured puu- ja köögivilja eksportöörid olulise turu ja pakutavad puu- ja köögivilja kogused suurenesid ja hinnad hakkasid langema," lisas Kand.

SA esialgsetel andmetel oli 2014. aastal puu- ja köögivilja töötlevates ettevõtetes tööga hõivatud keskmiselt 722 inimest, mida oli aasta varasemast 128 inimese võrra rohkem. Puu- ja köögiviljatööstuses tegutseb keskmiselt 5% toiduainetööstuses ning 0,7% töötlevas tööstuses hõivatud inimestest.

Puu- ja köögivilja töötleva tööstuse 2014. aasta ülevaade

http://www.agri.ee/sites/default/files/content/ylevaated/2014/koogi
viljatoostus-ulevaade-2014-04.odt

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 20.05.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.