Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Toiduhügieeni koolitused (2015-05-12 10:58:07)


Eesti Maaülikool korraldab koolitused:

TOIDUHÜGIEEN

Toimumisaeg ja -koht: 21.05.2015 (N), Tartus Eesti Maaülikoolis, Kreutzwaldi 56, III korrus, ruum 303, kell 10-15

Maht: 6 akadeemilist tundi auditoorset tööd (üks koolituspäev)

Teemad:

- toitu käsitlevad õigusaktid;
- toiduhügieeni põhimõtted;
- mikroorganismid ja nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid;
- toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused ja-infektsioonid;
- toidu füüsikaline, keemiline ja mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine;
- toidu säilitamise viisid ja tingimused ning temperatuuri kontroll;
- puhastamine, desinfitseerimine;
- isiklik hügieen;
- enesekontrolli põhimõtted;
- toitu käsitleva töötaja kohustused ja vastutus,

Õppejõud: Katrin Laikoja, mag (tehn), Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi lektor

Õppeteenustasu:
25 EUR

Ajakava
10.00 - 11.30 õppetöö
11.30 - 11.45 kohvipaus
11.45 - 13.15 õppetöö
13.15 - 13.30 paus
13.30 - 15.00 õppetöö

Vajalik eelregistreerimine tel 731 3175, 731 3275, 731 3174 või täites registreerumisvormi maaülikooli kodulehe aadressilhttp://avatudylikool.emu.ee/taiendope/registreeru-kursusele/

NB! Võimalus tellida koolitus asutusse kohapeale. Küsi pakkumist!


TOIDUHÜGIEENI KESKASTME KOOLITUS

Õpiväljund: koolituse läbinu omandab põhiteadmised toiduhügieeni baaskoolituse läbiviimiseks oma ettevõttes

Maht: 24 akadeemilist tundi (3 koolituspäeva)

Toimumisaeg ja -koht: 09.-11. juuni 2015, Eesti Maaülikool, Kreutzwaldi 56/1 (ruum 303), Tartu

09.06 - I koolituspäev Enesekontrolli rakendamine (lektor Katrin Laikoja)

Teemad:

- toidualastest õigusaktidest;
- keemilised ohud toidus;
- füüsikalised ohud toidus;
- enesekontrollisüsteemi eeltingimusprogrammid;
- toiduohutuse juhtimissüsteemid, sh HACCP ja ISO:22000;
- ohtude analüüs ja riskihindamise põhimõtted;
- kriitilised kontrollpunktid toidu käitlemisel;
- toiduohutuse juhtimissüsteemide juurutamine ja ajakohastamine.

10.06- II koolituspäev Tootmishügieen (professor Mati Roasto)

Teemad:

- tootmisruumide ehituslikud aspektid ja nende seos ettevõtte toidu- ja tootmishügieeniga;
- hügieenitsoonide vajalikkus ja selle seos personalihügieeniga;
- toidu saastumise, sh ristsaastumise võimalused ja selle vältimine;
- käitlemisettevõtte sanitatsiooni põhimõtted, puhastamine ja desinfitseerimine;
- biokilede teke, avastamine ja likvideerimine;
- listeria monocytogenes tootmishügieeni enim mõjutava faktorina. Probleemi ennetamise ja likvideerimise võimalused;
- kahjuritõrje, jäätmekäitlus.

11.06- III koolituspäev Toiduhügieen (lektor Katrin Laikoja)

Teemad:

- toiduhügieeni põhimõtted;

- toidu bioloogiline saastumine;

- mikroorganismid ning nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid;

- toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused ja-infektsioonid;

- toidu säilitamise viisid, tingimused ning temperatuuri kontroll;

- isikliku hügieeni nõuded;

- hügieenikoolituste planeerimine ja läbiviimine.

Koolitus lõpeb kirjaliku eksamiga.

Õppejõud:
Mati Roasto, professor, EMÜ veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni osakonna juhataja
Katrin Laikoja, mag (tehn), EMÜ veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni osakonna lektor

Ajakava

9. juuni

10. ja 11. juuni

09.30 - 11.00

õppetöö

09.00 - 10.30

11.00 - 11.15

kohvipaus

10.30 - 10.45

11.15 - 12.45

õppetöö

10.45 - 12.15

12.45 - 13.15

lõunapaus

12.15 - 12.45

13.15 - 14.45

õppetöö

12.45 - 14.15

14.45 - 15.00

paus

14.15 - 14.30

15.00 - 16.30

õppetöö

14.30 - 16.00

Kursuse maksumus: 159 EUR/ osaleja.
Õppeteenustasu saab näidata tuludeklaratsioonis koolituskuluna, millest tagastatakse vastavalt tulumaksuseadusele 21% (§ 26, lg. 2).

NB! Koolitus toimub, kui grupis on vähemalt 15 inimest.

Vajalik eelregistreerimine hiljemalt 2. juuniks.

Info ja registreerimine tel 731 3175, 731 3174 või täites registreerumisvormi maaülikooli kodulehe aadressil http://avatudylikool.emu.ee/taiendope/registreeru-kursusele/

Allikas: EMÜ avatud ülikooli 12.05.2015 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
ansambel
Lingid

VÄETISEREGISTER
LINNUPELETUSPALL
TAIMEKAITSE-VAHENDID 2016
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
VIINAMARJAD
TOALILLED
KOMPOST
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
KÖÖGIVILJAD
TOMAT KASVUHOONES
EESTI KARTULISORDID
TAIMEHAIGUSED
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
TAIMEVAHETUS
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.