Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2015-05-11 17:05:00)

Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 179 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 2 avaliku korra rasket rikkumist, 77 varavastast kuritegu, millest 1 oli röövimine ja 67 vargused (eluruumidest 3 ja sõidukitest 12).

Sõidukivargusi ja omavolilisi kasutamisi oli 1, registreeriti 11 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus 2 ja vigastada sai 11 inimest. Inimvigastustega liiklusõnnetusi toimus joobes juhtide süül 2. Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati 103, narkojoobes sõidukijuhte 1.

Väärtegusid oli 536 ning möödunud nädala jooksul registreeriti euro võltsimisega seotud kuritegusid 7.

Piiril väljastati 7 sisenemiskeeldu, Eestist saadeti välja 5 inimest ja Schengeni viisaeeskirja rikkumisi oli 4.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

8. mail teatati, et Lasnamäel Virbi tänava asuva maja korteris tekitas 53-aastane mees füüsilist valu 46-aastasele naisele.

8. mail teatati, et Lasnamäel Majaka tänaval asuvas lõbustusasutuses tekitati füüsilist valu 74-aastasele mehele.

8. mail teatati, et Lasnamäel Mahtra tänaval asuva maja trepikojas lõi 44-aastane mees tuttavat 35-aastast naist. Kahtlustatav peeti kinni.

9. mail teatati, et Lasnamäel M. Härma tänaval tekitasid 27-aastane mees ja 30-aastane mees kehavigastusi 36-aastasele mehele. Kahtlustatavad peeti kinni.

9. mail teatati, et Lasnamäel Pae tänaval tekitati füüsilist valu 38-aastasele naisele.

9. mail teatati, et Põhja-Tallinnas Õle tänaval asuva maja korteris lõi 40-aastane mees 63-aastast naist.

9. mail teatati, et Põhja-Tallinnas Põhja puiesteel lõi 28-aastane mees tuttavat 24-aastast naist. Kahtlustatav peeti kinni.

9. mail teatati, et Lasnamäel Sinimäe tänaval asuva maja korteris tekitas 28-aastane mees füüsilist valu 30-aastasele naisele.

10. mail teatati, et Nõmmel Tähetorni tänaval tekitati kehavigastusi 58-aastasele mehele.

10. mail teatati, et Põhja-Tallinnas Puhangu tänaval asuva maja korteris lõi 46-aastane mees 48-aastast naist. Kahtlustatav peeti kinni.

10. mail teatati, et Kesklinnas Müürivahe tänaval peksti 24-aastast meest.

10. mail teatati, et Põhja-Tallinnas Salme tänaval lõi 29-aastane mees tuttavat 60-aastast meest.

10. mail teatati, et Haaberstis Järveotsa teel asuva maja korteris tekitas 40-aastane mees füüsilist valu 47-aastasele naisele.

10. mail teatati, et Rummu alevikus Aia tänaval asuva maja korteris lõi 31-aastane mees 39-aastast meest. Kahtlustatav peeti kinni.

Vargused
8. mail teatati, et Lasnamäel Tähesaju teel asuvast poest varastati videokaameraid, fotoaparaat ja sülearvuti. Kahju on 2300 eurot.

8. mail teatati, et Haaberstis Paldiski maanteel seisnud autost varastati sülearvuti, tahvelarvuti ja sularaha. Kahju on 1600 eurot.

8. mail teatati, et Mustamäel Keskuse tänaval seisnud autost varastati tehnikat ja tööriistu. Kahju on 1500 eurot.

9. mail teatati, et Kesklinnas Raekoja platsil asuva lõbustusasutuse külastajalt varastati rahakotist 1200 eurot.

10. mail teatati, et Kesklinnas Tina tänaval varastati autolt veljed. Kahju on 2000 eurot.

10. mail teatati, et Kesklinnas Lühikese jala treppidel varastati rahakott. Kahju on 2000 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

8. mail teatati, et Kuusalu vallas Kiiu-Aabla külas tekitas 47-aastane mees kehavigastusi tuttavale 58-aastasele mehele.

8. mail teatati, et Maardu linnas Keemikute tänaval asuvas majas tekitas 65-aastane mees füüsilist valu tuttavale 64-aastasele mehele.

9. mail teatati, et Loksa linnas Papli tänaval asuva maja korteris lõi 56-aastane mees tuttavat 51-aastast meest.

10. mail teatati, et Viinistu külas lõi 61-aastane mees tuttavat 61-aastast naist. Kahtlustatav peeti kinni.

10. mail teatati, et Männiku külas Tooma teel asuva maja korteris lõi 42-aastane mees 40-aastast naist. Kahtlustatav peeti kinni.

Vargused
8. mail teatati, et Peetri alevikus Juhtme tänaval seisnud autost varastati autoraadio. Kahju on 1000 eurot.

8. mail teatati, et Aegviidu alevis Kase tänaval asunud kuurist varastati tööriistu. Kahju on 250 eurot.

10. mail teatati, et Maardu linnas Orumetsa tänaval asuvast garaažiboksist on varastatud aiamööblit. Kahju on 200 eurot.

Juhtum piiril

10. mail väljastati piiril sisenemiskeeld Venemaa Föderatsiooni kodanikule, sest mees ei suutnud põhjendada oma reisi eesmärki.

LÕUNA PREFEKTUUR

Põlvamaa

Vargus

8. mail teatati, et Mooste vallas Savimäe külas varastati virnastatud võsa. Kahju on täpsustamisel.

Tartumaa

Vargused

8. mail teatati, et Tartus Ida tänaval varastati keldrisse viiva trepi pealt lukustamata jalgratas Avalanche. Kahju on umbes 400 eurot.

8. mail teatati, et öö jooksul varastati Tartus Vallikraavi tänaval tänavaposti külge lukustatud jalgratas Voyageur. Kahju on 270 eurot.

10. mail teatati, et öö jooksul varastati Tartus Ringtee tänaval ettevõtte hoovil seisnud sõiduautolt Audi neli rehvi koos velgedega. Kahju on umbes 500 eurot.

10. mail teatati, et Tartust Timuti tänava kortermaja keldrist varastati mootorsaag Husqvarna, trimmer Husqvarna, LG TV-monitor ja muid esemeid. Kahju on umbes 1600 eurot.

Kehalised väärkohtlemised

9. mail teatati, et Tartus Võru tänaval lõi tuttav mees 32-aastast meest. Kannatanu vigastused fikseeriti traumapunktis.

9. mail teatati, et Ülenurme vallas Räni aleviku eramus ründas 39-aastane alkoholi tarvitanud mees oma endist abikaasat. Kannatanu vigastused fikseeriti traumapunktis. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine

9. mail teatati, et Valgas Soo tänava korteris ründas joobes 40-aastane naine oma abikaasat. Kannatanu vigastused fikseeriti traumapunktis. Politsei toimetas naise esialgu kainenema.

Viljandimaa

Avaliku korra raske rikkumine

10. mail teatati, et Viljandis C.R. Jakobsoni tänava hoovis ründas joobes 26-aastane mees 63-aastast meest. Politsei toimetas lööja esialgu kainenema.

Võrumaa

Vargus

8. mail teatati, et öö jooksul tungiti Võrus F.R. Kreutzwaldi tänaval saunamajja ning varastati kuus plastmasskarpi koos erinevate lantidega ning spinningurulle. Kahju on umbes 1000 eurot.

Juhtumid piiril

8. aprillil saabus Luhamaa piiripunkti Eestist lahkuvale suunale 32-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel tuvastasid piirivalvurid, et isik viibis Schengeni territooriumil seadusliku aluseta seitse kalendripäeva, millest ühe Eesti Vabariigis. Naisele määrati rahatrahv ning talle koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks. Samuti kohaldati talle sissesõidukeeld kolmeks kuuks.

9. mail saabus Koidula piiripunkti riiki sisenevale suunale sõiduk Volkswagen, milles viibisid 43- ja 44-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik. Meeste dokumentide kontrollimisel selgus, et neile väljastatud Schengeni viisad ei olnud veel ajaliselt kehtima hakanud ja seega puudus neil seaduslik alus riiki sisenemiseks. Meeste piiriületus tõkestati ning nad suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

10. mail saabus Koidula piiripunkti riiki sisenevale suunale piirikontrolli 55-aastane Eesti Vabariigi kodanik, kelle kontrollimisel selgus, et tema pass on ajaliselt kehtetu. Naise pass võeti kontrolliks, talle koostati vastav tõend ning lubati siseneda Eesti Vabariiki.

10. mail saabus Luhamaa piiripunkti riiki sisenevale suunale veok DAF, mida juhtis 48-aastane Eesti Vabariigi kodanik. Juhi ning tema dokumentide kontrollimisel, selgus, et ta on Venemaa Föderatsioonis viibides ära kaotanud oma Eesti kodaniku passi. Tal lubati riiki siseneda kohustusega pöörduda esimesel võimalusel PPA teenindusse, tunnistada kehtetuks kadunud pass ning teha taotlus uue passi saamiseks.

10. mail kontrolliti Luhamaa piiripunktis riigist väljuval suunal 45-aastast Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Isiku dokumentide kontrollimisel avastati, et ta viibis Schengeni territooriumil seadusliku aluseta 19 kalendripäeva ning nendest ühe Eesti Vabariigis. Mehele määrati rahatrahv, talle koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks ning kohaldati sissesõidukeeld kolmeks kuuks.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargused

8. märtsil teatati politseile, et Tapal Jaani tänavale pargitud veoauto Mercedes-Benz kütusepaagist varastati 300 liitrit diislikütust. Kahju on 350 eurot.

8. märtsil teatati politseile, et Tamsalu vallas varastati veoauto Scania kütusepaagist 200 liitrit diislikütust. Kahju on täpsustamisel.

9. märtsil teatati politseile, et Tapal Leina tänava maja eest varastati järelhaagis Respo registreerimisnumbriga 972YHX. Kahju on 4205 eurot.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

8. mail kella 14.40 paiku rünnati Kohtla-Järvel Toome puiestee korteris 32-aastast naist.

8. mail teatati politseile, et Jõhvis Jaama tänava korteris löödi 25-aastast naist.

9. mail kella 17.10 paiku rünnati Kohtla-Järvel Järveküla teel 19-aastast naist.

10. mail kell 15.35 rünnati Kohtla-Järvel Sõpruse tänava korteris 31-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 27-aastase mehe.

Vargused

8. mail kella 13.45 paiku varastati Narva-Jõesuu Koidu tänavale pargitud sõiduautost Renault käekott, sülearvuti, sularaha ja muid asju. Kahju on 600 eurot.

8. mail varastati Mäetaguse Kooli tänava korterist sularaha 900 eurot.

9. mail varastati Narvas Võidu tänava korterist spordijalanõud Nike, mobiiltelefon HTC ja muid asju. Kahju on täpsustamisel.

Ööl vastu 9. maid varastati Narva Peetri platsilt valguspult ja heliseadmed. Esialgne kahju on 8100 eurot.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Hiiumaa

Kehaline väärkohtlemine

10. mail kella 1.45 paiku löödi Käina vallas Käina alevikus Mäe tänaval 44-aastast meest. Võimalik lööja on politseile teada.

Abi osutamine merel

10. mail kell 19.48 vajas abi jaht, millel olid probleemid elektriga ja sellest tingituna edasiliikumisega. Sündmuspaigale sõitis Kärdla politseijaoskonna merepäästepatrull mootorpaadiga. Kell 21.30 jõuti abivajaja juurde, kus selgus, et akud on tühjad. Pardal oli kaks inimest, kelle eludele ohtu ei olnud. Kell 22 alustati abivajaja pukseerimist ning 11. mail kell 1.40 silduti Lehtma sadamas.

Järvamaa

Vargused

Ööl vastu 10. maid murti Türi vallas Türi-Alliku külas sisse garaaži, kust varastati helerohelist värvi sõiduauto Ford Focus, vasktraati ja muid esemeid. Kahju on 4020 eurot.

Ajavahemikul 7.-8. mai varastati Paides Ruubassaare teele pargitud veoauto kütusepaagist umbes 400 liitrit diislikütust. Kahju on täpsustamisel.

Läänemaa

Vargus

Ajavahemikul 8.-10. mai varastati Hanila vallas Rannaküla külas sadamas paadi küljest paadimootor Yamaha. Kahju on 1300 eurot.

Abi osutamine merel

8. mail kell 13.51 teatati merevalvekeskusele, et Haapsalu tagalahel on sõudepaat kolme inimesega pardal ning vajatakse abi sadamasse naasmiseks, sest tugeva tuule tõttu ei saada omal jõul hakkama. Abivajajatele suundus appi Haapsalu politseijaoskonna merepäästepatrull mootorpaadiga.

Kell 14.27 jõuti abivajajate juurde, võeti paat puksiiri ning kell 14.57 silduti Haapsalus Veskiviigi sadamas.

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine

10. mail kella 1 paiku löödi Pärnus Ranna puiesteel asuva lõbustusasutuse lähistel 22-aastast meest. Võimalikud lööjad on politseile teada.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine

9. mail kella 17.30 paiku löödi Järvakandi alevis Rahu tänaval asuvas korteris 25-aastast meest. Võimalikud lööjad on politseile teada.

Omavoliline sissetung

Ajavahemikul 3.-9. mai on omavoliliselt sees käidud Rapla vallas Ülejõe külas asuvas talumajas. Lõhkumisega tekitatud kahju on 200 eurot.

Saaremaa

Abi osutamine merel

8. mail kell 12.20 teatati, et Roomassaare ja Abruka vahelisel merealal on kummipaat kahe inimesega pardal ning vajatakse abi. Merevalvekeskus võttis abivajajatega ühendust ning selgus, et paadipõhi lekib ja laine viskab üle, pardalolijail päästevestid seljas. Abivajajatele suundusid appi nii päästjad kui ka Kuressaare politseijaoskonna merepäästepatrull. Päästjad võtsid abivajajad kell 12.37 pardale ning kell 12.50 andsid nad üle merepäästepatrullile. Kell 13.02 sildus merepäästepatrull koos abi vajanud inimeste ja paadiga Roomassaare sadamas.

9. mail kell 9.59 teatati merevalvekeskusele, et mootorjaht on Virtsu sadamast umbes 20 kilomeetrit lõuna suunas madalikul, pardal üks inimene. Asukoha täpsustamisel selgus, et jaht asus Udriku lahel, Kübassaare poolsaarest edelas. Leket ei olnud, aga ümbruses olid kivid ja oli oht, et jaht võib vigastada saada. Abivajaja poole asusid teele Kuressaare politseijaoskonna merepäästepatrull ja Pöide vabatahtlikud merepäästjad. Kell 12.25 jõudsid abivajaja juurde Pöide vabatahtlikud merepäästjad ning jaht vabastati madalikult ja jäi lähedusse ankrusse, et ilma paranedes teekonda jätkata.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 11.05.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.