Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
VTA pöördus seoses Maalehe artikliga Pressinõukogusse (2015-05-08 16:29:45)


Veterinaar- ja Toiduamet pöördus seoses 4. mail Maalehe veebiväljaandes ilmunud artikliga " Krõpsutootja kirjeldab elu maal: aasta jooksul käis mind kontrollimas 22 VTA inspektorit" Pressinõukogusse, sest artikkel sisaldab valeväiteid ja kontrollimata informatsiooni.

"Artiklis on toodud Taarapõllu talu peremehe Edgar Koltsi sõnadele tuginedes Veterinaar- ja Toiduameti tegevust naeruvääristavad väited, mille paikapidavust pole ajakirjanik üle kontrollinud," ütles ameti peadirektor Ago Pärtel.

"Enamik väiteid ei vasta tõele ja loovad ameti igapäevasest tõhusast tööst Eesti elanike toidulaua ohutuse tagamisel absurdi kalduva ja väära ettekujutuse. Kui ajakirjanik või toimetus oleksid pöördunud eelnevalt VTA poole kommentaari saamiseks, oleks valeinfo levitamata jäänud," rääkis Pärtel.

VTA on seisukohal, et artikli avaldamisel rikkus Maaleht Eesti Ajakirjanduseetika Koodeksi punkti 1.4 teist lauset (kohustus kanda hoolt selle eest, et ei avaldataks ebatäpset, moonutatut või eksitavat informatsiooni), punkti 3.5 (kohustus kontrollida informatsiooni tõesust ja allikate usaldusväärsust), punkti 4.1 (uudismaterjal peab põhinema tõestataval ja tõenditega tagatud faktilisel informatsioonil), punkti 4.2 (konflikti sisaldava materjali puhul peab ära kuulama kõik osapooled) ja punkti 5.1 (kommentaari võimaluse pakkumise kohustus).

Eelviidatud rikkumiste tagajärjel avaldati artikkel, mis on ühepoolne ja kallutatud, oluliste faktivigadega ja halvustab alusetult nii ettevõttes riiklikku järelevalvet teostanud ametnikke kui VTA-d järelevalveasutusena. VTA on seisukohal, et Maaleht rikkus head ajakirjandustava ning esitab Pressinõukogule sellekohase kaebuse.

Maalehe artikkel " Krõpsutootja kirjeldab elu maal: aasta jooksul käis mind kontrollimas 22 VTA inspektorit"

Allikas: Veterinaar- ja Toiduameti 08.05.2015 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.