Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu ootab linlasi heakorratalgutele (2015-04-15 07:47:16)


Tartu linn kutsub sel kevadel juba 18. korda kõiki vabatahtlikke osalema traditsiooniks saanud heakorratalgutel, mis kestavad 20. aprillist 3. maini.


Talgutel korrastatakse Tartu linna territooriumil olevaid linnale ja riigile kuuluvaid reformimata alasid, millel puuduvad kasutajad ja hoolduslepingud. Sel aastal on pööratakse senisest rohkem tähelepanu ka Emajõe kallaste korrastamisele. Kokku on talgutööde nimekirjas üle 70 erineva objekti.

Talgutele saab registreeruda telefonil 503 7215. Talgute eestvedaja, linnamajanduse osakonna linnapuhastuse peaspetsialisti Madis Tammeoru sõnul on talgutele registreerumine aktiivselt käima läinud ja juba on end kirja pannud juba üle 400 inimese.

Igale talguseltskonnale antakse jõukohane objekt ja lepitakse kokku tööde aeg. Linnavalitsuse poolt on töövahendid ning jäätmete äravedu. "Pakume talgulistele ka kehakinnitust ja tublimaid talgulisi ootavad ka auhinnad," lisas Tammeorg.

Talgulisi toetavad A. Le Coq ja Hagar.

Linnavalitsus ootab tartlasi ka oma koduümbrusi korrastama ja tuletab meelde mõningaid põhimõtteid.

Aiajäätmed
Aiajäätmete põletamine linnas ei ole lubatud! Kui elanikud soovivad oma aias teha lõket, siis on oluline jälgida tuleohutusnõudeid ning meeles tuleb pidada, et lõkke tegemisel tohib kasutada ainult kuivi küttepuid - sellisel juhul ei teki naabreid häirivat suitsu ja keskkonnaametnikel ei ole lõkke tegijaile etteheiteid aiajäätmete põletamise osas.
Aiajäätmed saavad elanikud sümboolse tasu eest üle anda jäätmejaamades. Jaama tn 72c asuvas jaamas on aiajäätmete vastuvõtuhind 12 senti/tonn. Turu 49 jäätmejaamas tuleb aiajäätmete üleandmise eest maksta 1.92 eurot/tonn.

Jäätmete liigiti kogumine
Vanapaberi kogumine Tartus on hõlmatud korraldatud jäätmeveoga. Vanapaber konteineri paigaldamine on kohustuslik, kui elamus on kümme või enam korterit ning ettevõtetel, kus tekib vanapaberit 25 kg nädalas. Väikeste kortermajade ning eramajade elanikud saavad vanapaberi viia kas Tartu linna jäätmejaamadesse Turu 49 ja Jaama 72c või avalikesse konteineritesse. Tartu linnas on alates 2015. a jaanuarist 10 avalikku paberikonteinerit -http://www.tartu.ee/?lang_id=1&menu_id=6&page_id=3249
Pakendid tuleb olmejäätmetest eraldi koguda. Tartus on hetkel 67 avalikku pakendite kogumispunkti:http://www.tartu.ee/?lang_id=1&menu_id=6&page_id=3235. Pakendeid saab üle anda ka jäätmejaamades. Korteriühistud saavad tellida endale maja juurde tasuta pakendikonteinerit Tootjavastutusorganisatsioonilt, sama ettevõtte kaudu on võimalik eramajade elanikel tellida pakendite tasuta äravedu nn rohelise koti teenuse abil.

Jäätmejaamad.
Jaama tn 72c jäätmejaam on avatud kõikidel nädalapäevadel (E-R 10-18 ning L-P 10-16). Uus on Jaama tn jäätmejaamas eterniidi üleandmise võimalus (hind 132 eurot/tonn).
Turu tänav 49 jäätmejaam on avatud T-R 10-18 ja L-P 10-16 (E on suletud). Riigipühadel on suletud mõlemad jaamad.
Lisaks vanapaberile ja pakendile saab jäätmejaamades tasuta ära anda ka elektroonikaromud, suuremõõtmelised jäätmed (vanamööbel) ja ohtlikud jäätmed. Jaama tänava jäätmejaamas saab tasuta ära anda ka autorehve.

Taaskasutuskeskused
Tartu Uuskasutuskeskus, Riia 1, www.uuskasutus.ee.
Taaskasutuskeskused: Puiestee tn 114 ja Jaamamõisa tn 30.

Allikas: Tartu Linnavalitsuse pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.