Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeerium alustab uue ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni seaduse väljatöötamisega (2015-04-14 10:53:51)

 

Täna tuleb Keskkonnaministeeriumis esimest korda kokku töögrupp, kelle ülesandeks on välja töötada uus ühisveevärgi- ja kanalisatsiooni seadus (edaspidi ÜVVKS).

 

ÜVVKS reguleerib peamiselt suhteid, mis tekivad kohaliku omavalitsuse, vee-ettevõtja ja kliendi vahel siis, kui vett ei käsitleta mitte loodusvarana, vaid kaubana. ÜVVKS reguleerib kinnistute veega varustamise ning reovee ärajuhtimise ja puhastamise korraldamist ühisveevärgi ja ühiskanalisatsiooni kaudu ning sätestab riigi, kohaliku omavalitsuse, vee-ettevõtja ja vee-ettevõtja kliendi õigused ja kohustused.

 

Seadust on tarvis uuendada selleks, et täpsustada õigussuhteid vee-ettevõtja, vee-ettevõtja kliendi, kohaliku omavalitsuse ja riigi vahel tulenevalt muutunud normidest Euroopa Liidu tasandil.

 

Lisaks on praegu kehtiv seaduse regulatsioon jäänud jalgu kiiretele ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni arengutele. Olemasolevasse elamupiirkondadesse rajatavate ühisveevärgi ja-kanalisatsioonitorustike osakaal ei ole enam nii mahukas ning raskuskese on eelkõige nihkunud uuselamupiirkondadesse, kus ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni süsteemid rajatakse piirkonna väljaarendamisega samaaegselt. Seetõttu on vaja enam tähelepanu pöörata planeerimisprotsessidele, et tagada stabiilne teenuse osutamise võimekus ka rajatavates uuselamupiirkondades.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 14.04.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.