Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Homme tähistatakse ülemaailmset toiduohutusele pühendatud päeva (2015-04-06 17:35:56)

Sel aastal on WHO Maailma tervisepäev pühendatud toiduohutusele, et juhtida tähelepanu võimalikele toiduga seotud riskidele ning tõsta teadlikkust ohutust toidukäitlemisest kogu toiduahelas toidu tootmisest tarbimiseni.

Toiduohutuse tagamine hõlmab kõiki rakendatavaid meetmeid toidu esmatootmise, töötlemise, pakendamise, ladustamise, veo, turustamise, käsitsemise ning tarbijale müümise või toitlustusasutustes pakkumise käigus. Esmane vastutus toiduohutuse eest on toidukäitlejail.

Tarbijail on võimalik toiduga levivaid haigusi ennetada järgides kodusel toiduvalmistamisel viit toiduohutuse põhimõtet - hoia puhtust, hoia valmistoit toorest lahus, kuumuta korralikult, säilita toitu ohutul temperatuuril ning kasuta ainult puhast vett ja värsket toorainet.

Toidutekkeliste haiguste esinemine on endiselt probleem nii arengumaades kui arenenud riikides. Toiduga levib rohkem kui 200 erinevat nakkust ning igal aastal sureb maailmas toidust põhjustatud haiguste tõttu ligi 2 miljonit inimest.

Eestis diagnoositi Terviseameti andmetel 2014. aastal kokku 2668 toidu kaudu leviva haiguse juhtu, neist 93 salmonelloosi ja 308 kampülobakterenteriidi juhtumit.

Allikas: Põllumajandusministeerium

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
ansambel
Lingid

VÄETISEREGISTER
LINNUPELETUSPALL
TAIMEKAITSE-VAHENDID 2016
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
VIINAMARJAD
TOALILLED
KOMPOST
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
KÖÖGIVILJAD
TOMAT KASVUHOONES
EESTI KARTULISORDID
TAIMEHAIGUSED
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
TAIMEVAHETUS
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.