Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Toidualast teavet tuleb hakata esitama ka toitlustuskohtades (2015-04-01 00:02:31)


Alates 1. aprillist 2015 jõustuvad toidumärgistamise nõuded võimaldavad tarbijail saada toidualast teavet müügipakendisse pakendamata sh lahtiselt müüdava või kohapeal müügiks pakendatud toidu kohta. Teavet toidu kohta tuleb hakata andma ka toitlustuskohtades.

"Märgistamise nõuete täpsustamine peaks tagama, et tarbijad saavad toidualast teavet nii pakendatud kui pakendamata toitude kohta kõigis müügikohtades. Eelkõige peaks uute nõuete rakendumine lihtsustama toiduallergikute valikuid," ütles Põllumajandusministeeriumi toiduohutuse osakonna juhataja Martin Minjajev. "Tegemist ei ole uute nõuetega jaekaubandusettevõtete jaoks, küll aga on märkimisväärne muudatus, et aprillist tuleb hakata andma toidu kohta teavet ka toitlustuskohtades."

Kõigi pakendamata toitude müügikohas peab tarbijal enne toidu ostmist olema võimalus saada teavet põhiliste allergeenide kohta. Samuti on ostjal õigus saada teavet toidu koostisosade kohta, kas kirjalikult või suuliselt.

Lisaks eelnevale on olenevalt müügikohast ostjail võimalik saada teavet ka näiteks toidu säilimisaja, päritoluriigi ja netokoguse kohta. Kirjalikult esitatud teave peab olema müügikohas kergesti nähtaval kohal ja selgesti loetav.

Põllumajandusministri määrus Müügipakendisse pakendamata toidu toidualase teabe esitamise nõuded Riigi Teatajas
Loe lähemalt pakendamata toidu märgistamise nõuetest Põllumajandusministeeriumi kodulehel

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.