Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Loksa sadama kaudu saab hakata tooma puitu Euroopa Liidu välistest riikidest (2015-03-14 04:02:51)


Eile, 12. märtsil vastu võetud Vabariigi Valitsuse määruse alusel saab hakata tooma Loksa sadama piiripunkti kaudu Eestisse puitu ühendusevälistest riikidest. Piiripunktis hakkab sisseveetava puidu üle teostama kontrolli Põllumajandusamet.

"Taimetervise seisukohalt on oluline sissetoodavat materjali piiril kontrollida, et välistada ohtlike taimekahjustajate sisse toomist Eestisse, nende levikut ja kohastumist ning sellega kaasnevat majanduslikku kahju," ütles Põllumajandusministeeriumi taimekaitse büroo juhataja Evelin Hillep. "Põllumajandusamet on kinnitanud, et Loksa sadamas on taimetervise kontrolli tegemine võimalik."

Loksa sadama piiripunkti kaudu on edaspidi võimalik tuua Eestisse taimi ja taimseid saadusi, sealhulgas puitu, näiteks ümarpuitu, küttepuitu, saematerjali, puitlaastu või saepuru.

Vabariigi Valitsuse otsusega lisati Loksa piiripunkt määruses "Ühendusevälisest riigist Eestisse taime, taimse saaduse ja muu objekti toimetamiseks ettenähtud piiripunktide loetelu ning piiril asuvate piiripunktide ja tunnustatud sihtkohtade kohta esitatavad nõuded ning nende tunnustamise kord" toodud piiripunktide loetellu.

Määruses toodud piiripunktide loetellu kuulub kokku kümme sadamat, kus Põllumajandusamet teeb väljakutsel kontrolli sisse veetava puidu üle. Loksa sadama piiripunktis teostatakse järelevalvet väljakutsel tööpäevadel 8.00 - 16.00.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.