Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Homsest läheb suur osa Peipsi järve jääst kalastajatele lukku (2015-03-06 15:41:23)


Seoses muutunud ilmaoludega keelab Lõuna prefektuur alates homsest mineku Peipsi järve jääle jalgsi ja maastikusõidukiga. Ida prefektuur keelab järvele väljumise täielikult alates uuest nädalast.

Alates homsest, 7. märtsist on Lõuna prefektuuri vastutusalas keelatud minna Peipsi järve jääle jalgsi ja maastikusõidukitega ning alates esmaspäevast, 9. märtsist on Peipsi järve jääle minek keelatud ka Ida prefektuuri teeninduspiirkonnas.

Lohusuu ja Tudulinna valdade maa-alal hakkab jääle väljumise keeld kehtima juba homsest, 7. märtsist.

8. märts on viimane kuupäev, kui Iisaku ja Alajõe valdade maa-alal võib Peipsi järvele väljuda jalgsi ja maastikusõidukitega kuni 5 kilomeetri kaugusele kaldast. Sel ajal on keelatud läheneda ojade ja jõgede suudmetele lähemale kui 300 meetrit ja Narva jõe lähtele lähemale kui 1 kilomeetrit.

Vasknarva kordoni juht Illar Jõgi ütles, et keeld tuli kehtestada tuginedes ilmateadete pikaajalisemale prognoosile Peipsi järve kohta. "Need ennustavad sademeid, keskmisest tugevamat tuult ja pidevat soojenemist. Samuti analüüsisime kordonite teenistuste jääluureandmeid. Kõiki asjaolusid arvestades ja maandamaks riske, peavad kalamehed piirangutest kinni pidama. Nädalavahetusel võimaldatakse eelkõige järvejääle minek kutselistel kaluritel, kes saaksid oma töö ära lõpetada," selgitas ta.

4. märtsil jäi 10 inimest lahvanduse tõttu Peipsi järvel hätta. Piirivalvurid käivitasid nende päästmiseks päästeoperatsiooni, kus hõljukiga tuli randa tuua viis kalastajat, ülejäänud viis inimest pääsesid ise kaldale.

 

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 06.03.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.