Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei aitab Pärnu lahel abivajajaid hüdrokopteriga (2015-02-26 13:34:46)


Eilsest on Pärnu politseijaoskonna varustus hulgas hüdrokopter, mis lihtsustab oluliselt inimeste päästmist rasketes jääoludes.

Eile, 25. veebruaril said Pärnu politseijaoskonna ametnikud katsetamiseks hüdrokopteri, mis jääb Pärnumaale kuni jää sulamiseni. Kuigi tänasest kehtib Pärnu lahe jääl liikumiskeeld, on merepäästjad ja hüdrokopter ööpäevringses valmisolekus. Politseinikud tegelevad peamistes jäälemineku kohtades inimeste informeerimisega kehtima hakanud keelust.

Pärnu politseijaoskonna merepääste patrullide tööd koordineeriva Erki Timuski sõnul on merepäästjatele katsetamiseks antud hüdrokopter prototüüp. Lähitulevikus peaks jõudma sarnane masin Pärnu politseijaoskonna varustuse hulka.

"Pärnu laht on oluline tõmbekeskus kalastajatele nii Eestist kui ka Lätist, mistõttu on rahvast ja liikumist jääl väga palju. Keerulised jääolud toovad endaga kaasa igal aastal õnnetusi. Just rasketes jääoludes abivajajateni jõudmisel on hüdrokopter üks tõhusamaid vahendeid," ütles Timusk.

Alates 26. veebruarist ei tohi Pärnumaal merejääl sõita kõrgema kui A-kategooria mootorsõidukiga. Lisaks sellele on keelatud liikuda kaldast kaugemale kui poolteist kilomeetrit. Keeld ei puuduta kutselisi kalureid, kellel on ette näidata kalapüügiluba. Keelu kehtimise ajal tagab politsei jätkuval valmisoleku päästetööde läbiviimiseks. Möödunud nädalal vajas Pärnu lahel abi neli kalurit, kelle ATV vajus läbi jää ja laupäevast on kadunud üks kalastaja.

Foto: Eile toimus hüdrokopteri kasutuskoolitus ja tutvustus Pärnu politseijaoskonna merepäästjatele



Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 26.02.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.