Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaülikoolis toimuval valimiseelsel debatil oodatakse vastuseid maaelu sisulistele küsimustele (2015-02-10 16:46:33)


Reedel, 13. veebruaril toimub Eesti Maaülikoolis Riigikogu valimiseelne põllumajanduse ja maaelu tuleviku teemaline infopäev, kus osalevad kaheksa erakonna esindajad.


"Regionaalne konkurentsivõime vähenemine keskustest eemale jäävates piirkondades, maaelanikkonna liikumine suuremate keskuste poole ja väljarände suurenemine on tõsised probleemid," rääkis Eesti Agraarökonoomika Assotsiatsiooni president, Eesti Maaülikooli maamajanduse ökonoomika vastutusvaldkonna juht professor Rando Värnik. "Maapiirkonnas tööhõive ja hooajatööliste värbamise ja migratsiooni probleemide lahendamine ning põllumajandustootmise konkurentsivõime suurendamine vajavad tulevikus poliitikutelt kindlasti jõulist tegutsemist."


Infopäeva avab Eesti Maaülikooli rektor Mait Klaassen, põllumajanduse hetkeseisust ja tulevikust räägivad valimisperioodil 2011-2014 tegevad põllumajandusministrid Ivari Padar ja Helir-Valdor Seeder. Päeva modereerib professor Rando Värnik, kes annab ülevaate erakondade varasematest lubadustest ja täitmistest. Infopäeval esitatakse ka erakondade programmilised seisukohad maaelu tuleviku kohta, millele järgnevad lühiküsimused. Küsimuste põhiteemadeks on põllumees ja toidutootmine, maaressursi kasutamine, tasakaalustatud regionaalareng, ressursid ja keskkond -debati korraldajad ootavad siinjuures erakondade esindajatelt sisukaid vastuseid, kuidas ja mille arvelt maaelu tulevikus arendatakse.

Infopäev algab kell 11 Eesti Maaülikooli peahoone aulas (Kreutzwaldi 1a). Infopäev on tasuta, kõik huvilised on oodatud. Infopäevale on võimalik registreeruda SIIN.

Infopäeva korraldab Eesti Agraarökonoomika Assotsiatsioon ja Eesti Maaülikool koostöös Põllumajandusministeeriumiga.

Allikas: Eesti Maaülikooli 10.02.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.