Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Uutele turgudele sisenemiseks saab abi turuarendustoetusest (2015-02-02 13:09:37)


Toidusektori turustusvõimaluste tõstmiseks saab kuni 15. veebruarini taotleda riiklikku turuarendustoetust, millest on võimalik rahastada näiteks turu-uuringuid, teavituskampaaniaid, messidel osalemist ja õppereiside korraldamist.

"Läbi toetatavate tegevuste aitame kaasa toidukaupade turustusvõimaluste parandamisele nii Eestis kui välisturgudel," ütles kaubanduse ja põllumajandussaadusi töötleva tööstuse osakonna juhataja Taavi Kand. "Toetust saab alates turu-uuringutest kuni messidel osalemise ja õppereisideni välja ehk väga mitmetele tegevustele, mis aitavad kaasa uutele turgudele sisenemisele."

Mullu said Eesti toidusektori organisatsioonid Eesti riigilt turuarendustoetust 111 projektile kogusummas 1 040 000 eurot. Riiklikku turuarendustoetust on toidusektori organisatsioonidel võimalik taotleda alates 2005. aastast.

Turuarendustoetust võib taotleda mittetulundusühing, kes on taotluse esitamise ajaks tegutsenud vähemalt kolm viimast aastat ning kelle põhikirjaline eesmärk on nimetatud aja jooksul olnud toiduainetööstuse või põllumajandustoodete tootmise valdkonna edendamine.

Turuarendustoetus on riigieelarvest rahastatav toetus, millega on eesmärk suurendada põllumajandustoodete ja nendest töödeldud toodete turustusvõimalusi sise- ja välisturgudel. Rohkem infot turuarendustoetuse kohta leiab PRIA kodulehelt.

Lisaks saab veebruari lõpuni taotleda toetust ka Euroopa Liidu teavitamis- ja müügiedendusmeetmest, mille toel on võimalik korraldada põllumajandussaaduste ja toidutoodete tutvustamise teavituskampaaniaid EL siseturul ja kolmandates riikides. Rohkem infot: http://www.agri.ee/et/uudised/pollumajandus-ja-toidusektor-saab-taotleda-toetust-muugiedenduseks-el-ja-kolmandate-riikide

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 02.02.2013 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.