Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti päästemeeskonnal täitus 10 aastat esimesest missioonist (2015-01-21 10:46:04)


Täna, 21. jaanuaril toimub Välisministeeriumis Eesti päästemeeskonna (EDRT) kümne aasta tagusele esimesele meeskonna missioonile pühendatud konverents. Eesti eksperdid on käinud selle aja jooksul nii ühise meeskonna kui ka koostöös partnerriikide kolleegidega rohkem kui 45 missioonil 24 riigis.

EDRT esimene suurem rahvusvaheline missioon oli 2005. a Indoneesias, kus abistati India ookeanis toimunud maavärina ja tsunami ohvreid. Samal aastal toimunud teine missioon Indoneesias andis meie ekspertidele koostöövõimaluse Rahvusvahelise Humanitaarpartnerlusega (IHP), mis aitas kaasa Päästeameti vastuvõtmisele IHP liikmeks 2006. a.

Päästeameti peadirektori asetäitja Alo Tammsalu sõnul on juba 1997. aastast asutatud päästemeeskonnast saanud rahvusvaheliselt aktsepteeritud jõud, mis tugevdab ka meie enda riigi julgeolekut. "Eelkõige just välisriikides missioonidel omandatud kogemused on need, mis tõstavad meie ekspertide kvalifikatsiooni. See loob kindluse ka olukorras, kui meil Eestis peaks midagi juhtuma, on meil olemas vajaliku väljaõppega inimesed," tõi Tammsalu esile päästemeeskonna olulisust.

Hetkel viibib üks Päästeameti ekspert IHP missioonil Norra meeskonna koosseisus Sierra Leones, et tagada ebola piirkonda rajatud ajutise haigla humanitaartöötajate elamine baaslaagris. Sel nädalal saadab Eesti humanitaarabi Ukrainasse, mille üleandmiseks suundub riiki ka üks EDRT liige.

Eesti päästemeeskond koosneb vabatahtlikest ekspertidest, kelle eesmärk on valmis olla ja reageerida eraldi või suurema meeskonnaga rahvusvahelistele hädaolukordadele nii päästetöödel kui humanitaarabi andmisel. Koolitustel ja missioonidel omandatud kogemused toetavad hädaolukordadeks valmisolekut ja hädaolukordade lahendamist Eestis.

Allikas: Päästeameti 21.01.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.