Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti ja Hiina põllumajandusministeeriumid allkirjastasid koostööleppe (2015-01-20 15:55:54)


Põllumajandusminister Ivari Padar ja Hiina Rahvavabariigi asepõllumajandusminister Niu Dun allkirjastasid täna koostööleppe, mis paneb aluse kahe riigi põllumajandusministeeriumide regulaarsele koostööle.

"Eesti ja Hiina senine koostöö toidukaubanduse, toidukontrolli ja toiduga seotud rakendusteaduste valdkonnas pole olnud väga regulaarne. Leppega muutub see regulaarseks ja on ka eelduseks Eesti toidukaupade järk-järgulisele jõudmisele Hiina turule," ütles põllumajandusminister Ivari Padar.

Ministri sõnul on Eesti huvi viia Hiina turule eelkõige piima-.liha- ja kalatooteid. "Kuigi toiduainete ekspordi suurendamine Hiina suunal sõltub eelkõige ettevõtjatest, siis riigi roll on anda kogu võimalik tugi ametkondlikus suhtlemises. See tähendab, et meie toidutootmine oleks toiduohutuse mõttes Hiina riigi poolt vajalike toidugruppide lõikes tunnustatud."

Ministrid külastasid täna ka Harjumaal Kuusalu vallas asuvat Suurekivi farmi ning kohtuvad lõunasöögil Eesti põllumajandus- ja toidutöötlejate ning teadusasutuste esindajatega.

Põllumajandusministeeriumide vahel sõlmitud koostööleppe leiabhttp://www.agri.ee/sites/default/files/content/ministeerium/international/valisleping-hiina-2015.pdf

Fotod kohtumisest http://goo.gl/GvZfpb või www.flickr.com/Pollumajandusministeerium

Fotode autor: Põllumajandusministeerium/Birgit Püve.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 20.01.2015 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.